Jogerősen felmentették a hajógyári-szigeti gyilkosság vádlottjait

2022. június 28. 11:58

Második nekifutásra sem ítélték el a Coronita Dokk biztonsági őreit.

2022. június 28. 11:58
null

A Fővárosi Törvényszék kedden ítéletet hirdetett annak a két kidobónak az ügyében, akiket azzal vádoltak, hogy 2011 telén a Dunába dobtak egy fiatal férfit. Mindkettőjük ártatlanságát kimondták jogerősen, miután a bíróság elutasította a perújítást – számolt be a hírről a Telex.

A portálon azt írják: B. Ádám és Z. Alfréd a Coronita Dokk biztonsági őrei voltak. Egyszer már felmentették őket a társtettesként elkövetett emberölés vádja alól, bizonyítottság hiányában.

Az ügyben azonban perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla, miután előkerült egy új információt nyújtó tanú.

Egyértelmű, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett

Az áldozat, a 22 éves H. Géza szórakozni indult a Hajógyári-szigetre 2011. december 2-án. Holttestét december 3-án húzták ki a folyóból, halálát fulladás okozta. Amikor a kidobókat felmentették, a bíróság azt mondta ki, hogy egyértelmű, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, csak az nem nyert kétséget kizáróan bizonyítást, hogy a tettesek a vádlottak voltak.

A Fővárosi Ítélőtáblához az áldozat édesanyja terjesztette elő az új tanú vallomására alapozott perújítási indítványt. Az ítélőtábla 2020 nyarán jelentette be, hogy elrendelték a perújítást, és megküldték az ügyet megismételt eljárásra újra a Fővárosi Törvényszéknek.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. június 28. 18:45
Sajnos ha bizonyíték nélkül ítélünk el embereket, akkor könnyen belefuthatunk a móri ügy-féle pofonba. Sztálinék csinálták, hogy addig verték a gyanúsítottat, míg be nem ismerte a tettét. Aztán már SEMMILYEN MÁS ÖSSZEFÜGGÉS sem volt fontos, ilyen apróságok, hogy logikai, időbeli koherencia. Az üzenet egyébként már megvolt: ha ilyet követsz el, akkor lehet, hogy megúszod, de fosnod kell egy évtizedig. Úgyhogy többet ilyet ne csinálj.
MayorAnna 03
2022. június 28. 17:16
Kéthétalattrendetteszünk Sándornak milyen néven futott biztonsági cége egy időben, mikor nem volt miniszter?
Kekec54
2022. június 28. 12:43
Mikor lesz rend bíróságokon? Aki bűnos el kell ítélni, ezt a két izomagyút is el kellett volna .
Burdisgarage
2022. június 28. 12:38
Vizó kezei messzire elérnek. Több volt az, mint egy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik