Harmadik világháborúval fenyegetőzik Medvegyev

2022. június 28. 9:19
„Bármilyen kísérlet arra, hogy a Krím-félszigetet megtámadják, hadüzenetet jelent országunk ellen” – jelentette ki az orosz biztonsági tanács alelnöke.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke azt mondta, hogy a Krím-félsziget megsértése háborús felhívást jelentene Oroszországnak – számolt be az Index

A lap idézve az Argumentyi iFaktyi hírportálnak adott nyilatkozatát azt írta: „Számunkra a Krím Oroszország része és ez örökre így is marad. Bármilyen kísérlet arra, hogy a Krím-félszigetet megtámadják, hadüzenetet jelent országunk ellen” – jelentette ki Medvegyev, majd hozzátette:

Ha ezt egy NATO-tagállam teszi, az konfliktust jelent az egész észak-atlanti szövetséggel, ami a harmadik világháború kitöréséhez vezetne”

– mondta, majd hozzátette, hogy ha Finnország és Svédország csatlakozna a NATO-hoz, Oroszország megerősítené határait, és készen állna a megtorló lépésekre.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mandi megint baromkodik a címadással.

Medvegyev semmi mást nem mondott, mint hogy HA orosz területet, nevezetesen a Krímet támadás érné, akkor annak komoly kövrtkezménye lenne. De ez axióma. Senkinek nem kell százszor elmondania, hogy ha New Yorkot, Los Angelest, Alaszkát vagy Hawaii-t támadás éri, akkor egy nukleáris szuperhatalmat ér közvetlen támadás, amely ennek megfelelően reagálna.

Egy csomó amerikai (!) külügyi-biztonságpolitikai szakértő leírta már a háború előtt, hogy elemi hiba teljesen ignorálni az egyre hangosabban megfogalmazott orosz igényeket. Ebből lett a háború.
Nem kellene az atombombával is öfy járni, mert annak "picit" súlyosabb következményei lesznek, mint Ukrajna porrá zúzása, Európa soha nem látott energetikai-gazdasági krízise és a világgazdaság bedőlése.

Vadbarmok vagytok.
Nagyhatalmakat nem szokás "visszarugdosni a középkorba".
Érdekes, ezt évszázadokon át mindenki tudta, pláne az államok cezetői, diplomatái. Axióma volt ez 1815-ben is, amikor pedig milliók pusztultak el egy 20+ éves kontinentális háborúban - mégsem törölték le Franciaországot (sőt, kifejezetten néltányos békét kötöttek vele!). Mondhatnám 1945-öt is... bár voltak elképzelések a totális bosszúra (pl. Morgenthau-terv), lett helyette német és japán gazdasági csoda.
(Még talán az 1. vh utáni rendezés hasonlít leginkább egyfajta totális megalázásra: tudjuk hogy egy 2. vh lett a közvetlen következménye...)

ÉS AZ EMLÍTETT LEGYŐZÖTT NAGYHATALMAK EGYIKÉNEK SEM VOLT 6000 ATOMTÖLTETE... TELJESEN MEGŐRÜLTETEK, AZ A BAJ...

Idióta.

Ez a nagyhatalmak "koncertje", amitől láthatóan elszokott a világdominanciájában tespedő USA...

Na mégis ki akarná megtámadni... hmmm... bem is tudom... esetleg, akik percenként ötször beleordítják a világba, hogy "MINDENT VISSZA"?

Csak hagyni kell szépen kormányozni a demokratákat.

QED

Olvasgasd inkább a Kissinger-interjút a Sternben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés