Fleck Zoltán az Orbán-rendszerről: Így épültek fel a kommunista diktatúrák is

2022. június 28. 22:23

A jogszociológus szerint az ellenzék súlyos veresége tisztán bizonyította, hogy „lehetetlen választásokon ezt a rendszert megváltoztatni vagy leváltani”.

2022. június 28. 22:23
null

Fleck Zoltán jogszociológus, az ELTE tanára Bolgár György vendége volt a Klikk TV TÍZ című műsorában. A médium leírása szerint „jelenünk és az elkövetkező időszak meghatározó témája, hogy milyen rendszer alakul ki most Magyarországon. Az Orbán-féle rezsim kiépített egy rendszert az elmúlt 12 évben – kérdés, miként folytathatja”. Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Bolgárék.

Fleck véleménye szerint, a rendszer amiben élünk, az egy klasszikus pártállam, ahol formálisan léteznek ellenzéki pártok, formálisan léteznek alkotmányos intézmények. 

Mind a kettő igaz volt a kádárizmusra is. Így épültek fel a kommunista diktatúrák is”

– hangoztatta az ELTE tanára. Szerinte a legutóbbi választás előtt még az volt a hit, hogy ezt a „pártállamot szét lehet szedni, le lehet győzni”.

„Azokból a tendenciákból, amik a választás előtt látszódtak, úgy tűnt – ez a választás lesz az utolsó olyan, amikor azt mondhatjuk, még van esély választásokat nyerni és legyőzni az Orbán-rendszert. Ezt kimondva, kimondatlanul a politikai ellenzék is így gondolt s talán a nem kormánypárti választók is” – vélekedett Fleck.

Ez a súlyos vereség tisztán bizonyította, hogy lehetetlen választásokon ezt a rendszert megváltoztatni vagy leváltani

– szögezte le a jogszociológus. 

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza.

 

Kép forrása: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bito
2022. június 29. 22:40
Szerintem se szabadna tanítania. Megzavarja a fiatalok fejét. Maga uszít ! Maga árt az országnak! Sajnáltatja magát, de arról nem írt , hogy nem szóltak az emberekhez. Egy pontjuk se szólt az emberekhez, hogy segítsék a megélhetésüket. Csak ideologizáltak, azzal nem lehet gyereket nevelni. Szégyellje magát, maga egy önző gazember!!
bicikligejza
2022. június 29. 19:04
Flekkecske! Az a helyzet, hogy kevesen vagytok...
Ödenburger
2022. június 29. 15:48
Pont az a kommunista duma, amit itt elereszt, pl. választások helyett a hatalmon lévők más módon (=puccs) leváltása Arról nem beszélve, hogy tényszerűen is hazudik: a Kádár-rendszerben névlegesen sem voltak más pártok.
Old Shatterhand
2022. június 29. 14:33
Legyen szíves, tegye fel a kezét, akit mostanában elvittek éjjel az otthonából egy sötét szobába meginterjúvolni, mi baja a rendszerrel? Senki? Ja, tényleg, ez a Gyurcsány alatti demokráciában volt. Olyan sincs, akit agyba-főbe vertek, esetleg elkobozták a vagyonát? Nincs? Ismét senki? Nem értem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik