Kreml: Putyin elfogadta a G20-csúcsra szóló indonéz meghívást

2022. június 27. 19:51
Az orosz elnök tanácsadója arra nem tudott egyértelmű választ adni, hogy Putyin személyesen vagy videókapcsolaton keresztül vesz-e részt a csúcstalálkozón.

Elfogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök Indonézia meghívását a részvételre a G20-csoport novemberi csúcstalálkozóján, de ennek formáját még pontosítani kell – jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva. „Igen, megerősítettük részvételi szándékunkat” – mondta az orosz elnöki hivatal tisztségviselője. Usakov azonban nem tudott egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy Putyin személyesen vagy videókapcsolaton keresztül vesz-e részt a csúcstalálkozón. „Nem tudom, egyelőre személyes meghívásról van szó, de addig még sok idő van hátra. Remélem, hogy a világjárvány lehetővé teszi majd, hogy ezt a fontos fórumot személyes formában tartsák meg, de csak találgatni merek” – mondta.

A tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy a világjárvány miatt egyes országok még mindig nem nyitották meg határaikat. „De megkaptuk a hivatalos meghívást, amely nagyon fontos, tekintettel arra, hogy az indonézekre nyugati országok nyomást gyakorolnak. Megköszöntük a meghívást, mondtuk, hogy szívesen részt vennénk" – tette hozzá. Az elnöki tanácsadó elmondta, hogy a kérdést meg fogják vitatni a meghívó Joko Widodo indonéz elnök csütörtökre tervezett moszkvai látogatása során. A G20-csúcstalálkozót november 15-16-án Balin tartják.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés