Végre egy klassz kritika a Mandinerről!

2022. június 26. 08:24

„A Mandiner szinte kizárólag ideológiai és osztályharcos alapon közöl cikkeket, a teljes orgánumot azok szolgálatába állítva.”

2022. június 26. 08:24
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

Monostori Tibor írása: »A Mandiner hetilap újságírói és a cikkeiket állandó hivatkozási alapként felhasználó keresztény fundamentalisták (akiket a Mandiner maga is rendszeresen szemléz vagy meginterjúvol) éppen ezeket a gyakorlatokat követik. A megjelenő cikkek és elemzések áttekintése jól mutatja, hogy szemben a globális és magyar események teljességéről számot adni igyekvő orgánumokkal (mint amilyen a Telex, az Index vagy más országos portálok), a Mandiner szinte kizárólag ideológiai és osztályharcos alapon közöl cikkeket, a teljes orgánumot azok szolgálatába állítva. Az ellenzék elleni küzdelem, a kultúrharc és az összetett gazdasági, történelmi és kulturális folyamatok értelmezési keretének leszűkítése jellemzik a hasábjait, az ideológiai osztályharcon és az elnyomás alapú érvelésen nyugodva. Mivel a magyar radikális, új és szélsőjobb rasszra, vallásra, nemi beállítottságra már nemigen tud szalonképesen hivatkozni (sőt, a magyarországi muszlimokkal a keresztény fundamentalisták hirtelen meglepően jóba lettek, és már vannak meleg celebek jobboldalon is), a magát jobboldalinak nevező magyarországi sajtó legalább részben (és szükségszerűen) neomarxista alapon kezdett el működni a kormánypártok hatalmának megőrzése érdekében.«

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dolll
2022. július 01. 16:32
A Mandiner miért ad platformot ennek a nőnek??? Miért kell neki reklámfelületet kapnia? Egy összeférhetetlen, konfliktus kereső, nárcisztikus személy, aki kényszeresen minden nap igyekszik magvas gondolatait megosztani a világgal. Háztartás, szabadidő, társas kapcsolatok stb mellett erre neki van ideje??? Vagy tipikusan az a nő, akire a férje főz, mos, ő meg markolja a kis laptopját egész nap?
mcvers
2022. június 30. 19:43
ez a ringló nem dildót lop, hanem termoszt a kinaiból
Raab
2022. június 27. 06:32
Ha nem volna a Mandiner, azt se tudnánk, hogy Sátánné a világon van.
5m007h 0p3ra70r
2022. június 26. 22:13
Ez egy barkács gondolatmenet. És mint olyan, csak az érti, aki írta. Masnap mar az sem tudja mit akart vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik