Végre egy klassz kritika a Mandinerről!

2022. június 26. 8:24

Perintfalvi Rita
Facebook
„A Mandiner szinte kizárólag ideológiai és osztályharcos alapon közöl cikkeket, a teljes orgánumot azok szolgálatába állítva.”

Monostori Tibor írása: »A Mandiner hetilap újságírói és a cikkeiket állandó hivatkozási alapként felhasználó keresztény fundamentalisták (akiket a Mandiner maga is rendszeresen szemléz vagy meginterjúvol) éppen ezeket a gyakorlatokat követik. A megjelenő cikkek és elemzések áttekintése jól mutatja, hogy szemben a globális és magyar események teljességéről számot adni igyekvő orgánumokkal (mint amilyen a Telex, az Index vagy más országos portálok), a Mandiner szinte kizárólag ideológiai és osztályharcos alapon közöl cikkeket, a teljes orgánumot azok szolgálatába állítva. Az ellenzék elleni küzdelem, a kultúrharc és az összetett gazdasági, történelmi és kulturális folyamatok értelmezési keretének leszűkítése jellemzik a hasábjait, az ideológiai osztályharcon és az elnyomás alapú érvelésen nyugodva. Mivel a magyar radikális, új és szélsőjobb rasszra, vallásra, nemi beállítottságra már nemigen tud szalonképesen hivatkozni (sőt, a magyarországi muszlimokkal a keresztény fundamentalisták hirtelen meglepően jóba lettek, és már vannak meleg celebek jobboldalon is), a magát jobboldalinak nevező magyarországi sajtó legalább részben (és szükségszerűen) neomarxista alapon kezdett el működni a kormánypártok hatalmának megőrzése érdekében.«

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menj már innen!

Az az egyházmegye lenne illetékes, ahol most még engedik tanítani: meg lehetne vonni tőle az egyház nevében való oktatás jogát / nem tudom, hogy katolikus egyetemen tanít-e /. Ha nem, akkor is fel lehetne hívni a hívők figyelmét a tévtanítói mivoltára. Például, annak idején Drewermanntól megvonták a tanítás jogát, s utána átment a páderborni egyetem szociológia tanszékére, végül kilépett a katolikus egyházból /. Vagy, ahogy a san-franciscoi érsek eltiltotta Nancy Pelosit az áldozástól, amíg fel nem hagy az abortusz propagálásval.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés