Egy kamionsofőr is pályázik a román USR párt elnöki tisztségére

2022. június 25. 19:37
Összesen nyolc jelölt közül választhatnak majd a tisztújításon a küldöttek.

A magát reformista pártként tekintő formáció a Főtér.ro cikke szerint sorra veszíti el a törvényhozóit, egy ideje a párttagok is sorra lépnek ki, ráadásul a népszerűsége is fokozatosan csökken.

Mint ismert, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) mélyrepülése azóta látványos, hogy a korábbi elnök Dacian Cioloș lemondott a párt éléről, és REPER néven már egy új szervezetet is létrehozott, amely sorra „csábítja” át az USR-s honatykat saját soraiba. Pár nap alatt már tizenegy USR-s politikus ült át hozzájuk a 80 fős frakcióból – emlékeztetett a portál. 

Egy új elnöktől várhatják a változást

A Főtér.ro ezek tudatában úgy véli, hogy a változást talán az új elnöktől várják a pártban. A tisztségért kiírt választás első fordulója július elején lesz, ekkor nyolc jelölt közül választhatnak majd a jelenlévők.

Olyan ismertebb közéleti szereplők is bejelentkeztek a megmérettetésre, mint Allen Coliban, Brassó polgármestere, Cătălin Drulă exminiszter, Temes megyei képviselő, de többek közt egy Alexandru Kiss nevű Vâlcea megyei kamionsofőr is úgy érezte, megpróbálkozik a dologgal.

Az USR egyébként már csak a negyedik a pártok népszerűségi listáján, a szervezet támogatottsága mára a 15 százalékot sem éri el – mutatott rá a portál.

Fekete-Győr többször is kiállt az USR mellett

Magyarországon az USR párt neve onnan lehet ismerős, hogy ez a Momentum romániai testvérpártja. Ahogy arról a Mandiner többször is beszámolt, Fekete-Győr András, a párt egykori elnöke több alkalommal is kiállt mellettük. Mind a romániai elnökválasztáson, mind a helyhatósági voksoláson arra buzdította szimpatizánsait, hogy támogassák a román „reformistákat”.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés