Elesett Szeverodonyeck

2022. június 25. 10:56

Demkó Attila
Facebook
Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, soha nem is volt más, mint egy nagy klopfoló.

„Elesett Szeverodonyeck. A nyugati elemzők azt mondják, hogy ez taktikai és nem stratégiai orosz győzelem, és hogy az oroszok itt nagyon kivéreztek. Lehet.

Az biztos, hogy az ukránok sokkal több eszközt, katonát és morált vesztettek ebben és a zolotei csatában, mint az oroszok, tehát szvsz ez a vélemény inkább »drukker« kategória.

Az orosz katonai teljesítmény nem kiemelkedő. Ahogy már többször elmondtam - sokak nagy kiábrándulására, hogy miért is mondok ilyet – az oroszok »hentesmunkát« végeznek.

Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, nem egy Wehrmacht, soha nem is volt más, mint egy nagy klopfoló, a krími siker is inkább politikai-hírszerzési volt, mint katonai 14-ben és most a kitörés is 2022 februárjában. A legtöbb művelete ma is a brutális tüzérségi erőn alapul. De a klopfoló is elvégzi a munkát, nagyobb energia-befektetéssel, véresebben, mint a szamurájkard.

Aki azt gondolja, hogy ezt pár tucat PzH-2000, Cesar, ősöreg bolgár, szlovák, lengyel tank, stb megállítja, az drukker, nem elemző. Különösen úgy, hogy az ukrán politikai vezetés nem áll a helyzet csúcsán, a katonai tanács ignorálása vezetett a katlanokhoz, a keserves visszavonuláshoz – ki tudja mennyi felesleges áldozattal.

És még valami:  a France 24, amerikai lapok, az Al Jazeera is elkezdett beszélni a donbaszi valóságról. A lakosság egy nem kis része várja a »felszabadítókat«. Az oroszokat. Erről elég sok hír volt korábban is – hozzám is érkezett egy csomó infó, meg láttam magam is Szlovjanszkban, Kramatorszkban, Mariupolban  16/17-ben. Csak Nyugaton ezt eddig nem mondták el. Most elmondják. Igazolása ez az orosz agressziónak? Nem. Nem lehet az. De a tények hidegfejű elemzése lássuk be – nem nyugati erősség manapság.”

Nyitóképen: Szeverodonyeck bombatámadás alatt. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "szamurájkardhoz" szerintem három dolog kell: elit katonák, akik ellenséges tűz alatt is képesek pontosan végrehajtani az adott parancsokat, és tökéletesen tudják kezelni a rájuk bízott technikát. Kell hozzá meg hírszerzési fölény, aminek a birtokában meg tudják lepni az ellenfelet, és végül technikai fölény, az ellenfélénél jobb minőségű fegyverek.
Az első talán megvolt az oroszoknál (nem besorozott állományt vittek, hanem hivatásosokat. viszont a vezetés szétszórt volt egymásnak mondtak ellent a parancsok), a második egészen biztosan nem voltak meg az ukrajnai amerikai jelenlét miatt, a harmadiknál pedig lehetett látni, hogy az első sorokban főleg a lassan leselejtezendő eszközöket vitték (ez végülis logikus)

Zelenszkij azzal a kampányígérettel nyert, hogy párbeszédet kezdeményez az oroszokkal a vitás kérdések rendezésére, és mellékesen megregulázza az oligarchákat.
Magyarul, az emberek reálisan szavaztak, a többi lehetőség mind rosszabb volt, csak éppen az embereknek nem volt választásuk, mert átverték őket.
Sajnos vannak olyan helyek a Földön, ahova születve mindenképpen szívás lesz az élet.
A szerencsés többiek csak annyit tehetnek, hogy okulnak az esetből, hogy az ő gyerekeik elkerüljék azt.

Az oroszok Afganisztánban is hentesmunkát végeztek.

"fasisztákért nem kár"
Ezt nem hangoztatjuk ott, ahol zsidók is hallhatják:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Nem is igaz. A zoroszok minnyá összeomlanak, nagyon rossz a morál, asse tudják, miért háborúznak, kutyát esznek, mert nincs élelmük, Putyin rákos, halálos beteg, kómában van/volt, az orosz gazdaság összeomlik, a rubel összeomlik, a Kremlin összeomlik, kifogynak a rakétákból, kifogynak a tankokból, kifogynak a töltényekből, augusztusban indul az ukrán ellentámadás.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Kifejezetten szar elemző. Mondjuk nem ő az egyetlen.

Lassan és módszeresen? 4 hónap után 100 km-re vannak az eredeti orosz határtól és elfoglaltak egy Kecskemét nagyságú várost. Ezt a végtelenségig lehet folytatni, de Afganisztán is így kezdődött. Ha nincs reális stratégiai cél, akkor nem tudni, van-e valami értéke ennek a győzelemnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés