Elesett Szeverodonyeck

2022. június 25. 10:56

Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, soha nem is volt más, mint egy nagy klopfoló.

2022. június 25. 10:56
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Elesett Szeverodonyeck. A nyugati elemzők azt mondják, hogy ez taktikai és nem stratégiai orosz győzelem, és hogy az oroszok itt nagyon kivéreztek. Lehet.

Az biztos, hogy az ukránok sokkal több eszközt, katonát és morált vesztettek ebben és a zolotei csatában, mint az oroszok, tehát szvsz ez a vélemény inkább »drukker« kategória.

Az orosz katonai teljesítmény nem kiemelkedő. Ahogy már többször elmondtam - sokak nagy kiábrándulására, hogy miért is mondok ilyet – az oroszok »hentesmunkát« végeznek.

Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, nem egy Wehrmacht, soha nem is volt más, mint egy nagy klopfoló, a krími siker is inkább politikai-hírszerzési volt, mint katonai 14-ben és most a kitörés is 2022 februárjában. A legtöbb művelete ma is a brutális tüzérségi erőn alapul. De a klopfoló is elvégzi a munkát, nagyobb energia-befektetéssel, véresebben, mint a szamurájkard.

Aki azt gondolja, hogy ezt pár tucat PzH-2000, Cesar, ősöreg bolgár, szlovák, lengyel tank, stb megállítja, az drukker, nem elemző. Különösen úgy, hogy az ukrán politikai vezetés nem áll a helyzet csúcsán, a katonai tanács ignorálása vezetett a katlanokhoz, a keserves visszavonuláshoz – ki tudja mennyi felesleges áldozattal.

És még valami:  a France 24, amerikai lapok, az Al Jazeera is elkezdett beszélni a donbaszi valóságról. A lakosság egy nem kis része várja a »felszabadítókat«. Az oroszokat. Erről elég sok hír volt korábban is – hozzám is érkezett egy csomó infó, meg láttam magam is Szlovjanszkban, Kramatorszkban, Mariupolban  16/17-ben. Csak Nyugaton ezt eddig nem mondták el. Most elmondják. Igazolása ez az orosz agressziónak? Nem. Nem lehet az. De a tények hidegfejű elemzése lássuk be – nem nyugati erősség manapság.”

Nyitóképen: Szeverodonyeck bombatámadás alatt. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosemvolt
2022. június 26. 16:46
" véresebben, mint a szamurájkard." Tisztelt Demkó Attila! Ha olyan 1980 környékén jártál volna moziba japán szamurájos filmeket nézni, akkor tudhatnád, hogy mindenki gumicsizmában ment filmet nézni, mert bokáig lehetett tocsogni a vérben.
balbako_
2022. június 26. 06:30
A folyamatos nyugati hazug hírek az eget verő ukrán győzelmekről, a haldokló, vagy tényleg halott Putyinról, az orosz veszteségekről, a beáramló nyugati csodafegyverekről hamis illúziókba ringatták az ukránoknak szurkolókat. Miközben láthatjuk, hogy az oroszok lassan, de módszeresen haladnak a céljaik felé. És az ellenük hozott szankciók Európát padlóra küldik, de az oroszoknak óriási pénzeket hoznak amiből ezt a háborút finanszírozhatják.
Salamander
2022. június 26. 02:33
"Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard, hanem egy klopfoló" Kit érdekel? Ha meg akarlak rendszabályozni, ölni nem mindegy, hogy kis orvosi szikével vagdalom ki a szívedet, vagy egy szívlapáttal verlek szájba, esetleg egy úthengerrel áthajtok rajtad? A lényeg, hogy meghalsz. Ha ezt nem akarod, ne húzz ujjat velem. Mellesleg, az amerikaiak sem "szamurájkard" módszerekkel harcolnak. Jó sokan el is pusztulnak (csak elhazudják az adatokat. Lásd Vietnam, Irak, Afganisztán, Szíria stb.) A lényeg: az oroszoknak objektíve igaza van, és Európának üzletelni kell velük. Amerika terrorista lett, lecsúszóban van, és ezért el kell szigetelni, s meg kell semmisíteni azokat az eszözöket, amivel Európát zsarolja: ez a petrodollár és a nemzetközi swift rendszer.
csak ésszel
2022. június 25. 20:58
"Az orosz hadsereg nem egy szamurájkard..." A Szarmat rakéta az lesz. (Ne legyen.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik