Az ispánozás nem a balosoknak-libsiknak szóló heccelés, hanem a Fidesz-tábornak szánt cukor a korbácsolás előtt

2022. június 23. 11:55

Szily László
444.hu
Ez nem a szokásos, a libsik szájába dobott gumicsont, ami szimpla hergelési célokat szolgál.

„Az orosz-ukrán háborúról beszélgettem nemrég egy Fideszes Háttéremberrel. Jól képzett, nyelveken beszélő, harmincas éveiben járó, a Politikai és a Gazdasági Boszorkánykonyha hátsó helyiségeiben egyaránt otthonosan mozgó, kifejezetten értelmes és - legalábbis amikor velem beszélget - mindenfajta vonalasságtól mentes fickóról van szó. Szóba hoztam a városi legendát, ami szerint Putyin pár éve felajánlotta volna Kárpátalját Orbánnak, de mindezt olyan összefüggésben, hogy ez nyilván azért kamu baromság, mert - minden más szempontot félretéve - kinek kéne púpnak a hátára egy több mint 90 százalékban nem magyarok lakta, Szabolcs megyéhez képest is irtó szegény, csak problémákkal járó terület. Orbánnak tuti nem, hiszen ő nem hülye.

Mire a beszélgetőpartnerem kifejtette, hogy mekkora alapvető tévedésben vagyok, mert el sem tudom képzelni, hogy a Fidesz-közösségnek mennyire fontos, mennyire minden mást megelőző gondolat és mekkora vonzerőt jelent az egykori Magyar Királyság bármely részének visszaszerzése. Azon az áron is, hogy ez minimum egymillió nem magyar származású magyar állampolgárt, borítékolható feszültségeket és óriási fejlesztési pénzeket igényelne? - kérdeztem vissza. Persze, nem is kérdés - válaszolta a Háttérember.

A politika szimbolikus elemeit lekicsinyelni általában is súlyos hiba, én nem is szoktam beleesni. De még én, a nemesi címerrel rendelkező, gimis éveimben kizárólag a keresztény középosztály budai gyerekszobáiban és ebédlőiben kavargó, a legújabb rendszerben minimum szolgabíró-esélyes magyar nemes se gondoltam volna, hogy a kiskoromban olyan sokszor megtapasztalt nosztalgia még mindig ilyen eleven erő.

Annyira eleven, hogy ez az Orbán-rendszert összetartó egyik legerősebb ragasztó.

Ezért vagyok eléggé biztos abban, hogy - szemben a szinte percek alatt kialakult ballib közösségimédia-konszenzussal - ez az ispánozás nem a szokásos, a libsik szájába dobott gumicsont, ami egyrészt szimpla hergelési célokat szolgál, másrészt az inflációról, az euróárfolyamról, vagy valamilyen, még nem ismert húzásról terelné a figyelmet.”

Nyitókép: Twitter

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés