A pofátlan Ryanair idióta vezetőjének viselkedése újabb érv amellett, hogy több magyar multi kell

2022. június 23. 14:04

Deák Dániel
Facebook
Számára teljesen lényegtelen a magyar emberek és Magyarország jövője, őt csak a profit érdekli.

„A pofátlan Ryanair idióta vezetőjének viselkedése is egy újabb érv amellett, hogy még több magyar multi kell, még nagyobb arányban kell növelni az egyes szektorokban a magyar tulajdon arányát. Hogy miért? Nézzük!

  1. A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt gazdasági válság alakult ki egész Európában, megnövekedtek a terhek, a gazdasági növekedés mértéke pedig visszaesik, több országban recesszió is jöhet.
  2. Ebben a helyzetben a kormányok két utat választhatnak: az emberektől vonnak el pénzt (nyugdíjcsökkentés, fizetéscsökkentés stb.) vagy fokozottabban bevonják a közteherviselésbe azokat a vállalatokat, amelyek profitot, sőt extrapforitot termelnek.
  3. A vállalatok bevonása hosszútávon kifizetődőbb az embereknek és a cégeknek is: a lakosságnál marad pénz, így fennmarad a fogyasztás, igénybe veszik a szolgáltatásokat, tehát a vállalatnak lesz bevétele. Ha a baloldali válságkezeléshez hasonló megszorítások érnék az embereket, akkor az a cégeknek is rossz lenne, hiszen nem lenne kereslet a termékeik és a szolgáltatásaik iránt, így nekik is leépítésekbe kellene kezdeniük.”

Nyitókép: Deák Dániel Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés