Milákra keményen rászálltak a doppingellenőrök

2022. június 22. 15:38
A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint Milák szabálykövető ember, aki a doppingszabályok betartásával is példaképnek számít az úszók körében.

Milák Kristóftól már négyszer vettek doppingmintát a vizes világbajnokságon – írja az SzPress Hírszolgálat. A portálon azt írják: WADA-előírásokat követve magyar doppingellenőrök tesztelik a budapesti vizes vb résztvevőit. Eddig összesen 900-nál is több mintát vettek le, a tesztelés július 3-ig, a vb utolsó versenynapjáig szünet nélkül folytatódik. Addigra a levett minták száma a kétezret is jóval meghaladhatja.

„Ezen a világbajnokságon már nem a FINA határozza meg a vizsgálatok számát, helyét és azok menetét, hanem a NOB fennhatósága alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség, az ITA, amelyet az angol Jack Pinnick-Gray képvisel a magyarországi világversenyen. Nagy megtiszteltetés számukra, ugyanakkor az elismerés mellett a bizalom jele is, hogy valamennyi teszt elvégzését a Magyar Antidopping Csoport kötelékébe tartozó tapasztalt magyar ellenőrökre bízták, más szóval a jól felkészült munkatársaimra” – újságolta Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője, a doppingellenes küzdelem nemzetközileg elismert szakembere.

„Milák Kristóf szabálykövető és fegyelmezett ember”

A MACS első embere arról is beszámolt, hogy a WADA előírásai szerint levett és tárolt mintákat reggelenként a Budapesttől 250 kilométerre fekvő ausztriai Seibersdorfba szállítják, Európa egyik legjobban felszerelt és minden szempontból biztonságos doppinglaborjába, amely már számos, Magyarországon megrendezett világversenyt szolgált ki.

„A minták ellenőrzése a WADA-akkreditációval rendelkező osztrák laboratóriumban folyamatosan zajlik, ugyanakkor az eredményeket csak a világbajnokság után fogják nyilvánosságra hozni, így a világbajnoki címét újabb világcsúcsjavítással megvédő Milák Kristófét is, akit az elmúlt hetekben négyszer is felkerestek az ellenőrök, legutóbb pályafutása nagy napjának estéjén. A magyar sport büszkeségéről elmondhatom, hogy szabálykövető és fegyelmezett ember, aki a doppingszabályok betartásával is példaképnek számít az úszók körében” – fogalmazott Tiszeker Ágnes.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kínaihongkongáruházakban hamis il-online pénztárgépek működnek.
A ferdeszeműek évekig nem adnak egyetlen adóbevallást se, mielőtt felszívódnának.
Adóellenőrzés soha sincs.
Nem is volt.

Igaz, baksist fizetnek.
De az mégsem ugyanaz, pláne nem ugyanannyi, mint amit az agyonnyomorgatott bennszülött magyarok fizetnek.

https://www.nemzeticegtar.hu/n..

https://www.nemzeticegtar.hu/n..

Az úszásban alkalmazott 7-es cikkelyt látjuk. Szargentini vette a mintát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés