A majmok himlője

2022. június 21. 18:16

Ungváry Zsolt
Vasárnap
A majomhimlőt ugyancsak homoszexuális férfiak kezdték terjeszteni, például a berlini orgiákon.

„A túlzott jólétbe fulladt nyugati ember tovább rohant (egyre gyorsabban) a pusztulásba, s elengedvén hagyományos fogódzóit, kezdett pánikba esni. A pánikban az a legszörnyűbb, hogy nem tudunk racionálisan viselkedni, nem értjük a ránk leselkedő veszélyt, a félelemtől való félelem bénít meg, ezért nem tudunk helyes döntést hozni. Ahelyett, hogy hideg fejjel végiggondolnánk, mi a probléma, és hová fordulhatunk segítségért, újabb és újabb dolgokkal rémisztgetjük magunkat. Európa negyven éve folyamatosan retteg valami aktuális borzalomtól, ami fokozza a pánikot és megbénítja a cselekvést. Az AIDS megjelenése óta hevenyészett összegzésem szerint az alábbi veszélyek leselkedtek ránk a közeli világvégét hirdetve: ózonlyuk, radioaktív sugárzás (Csernobil), napfolttevékenység, háború, terrorizmus (külön kiemelten a New York-i tornyok további háborúkat generáló ledöntése), aszteroida becsapódás, mágneses pólusváltás, ufók, klíma (kiszárad, elolvad, megnő, megfő, elfogy, kipusztul), gazdasági válság, koronavírus, ismét háború.

És most itt van, keretbe foglalva az eseményeket, a majomhimlő, amit ugyancsak homoszexuális férfiak kezdtek terjeszteni, különös tekintettel például a berlini orgiákra, ahol egyik honfitársunk is beszerezte és ahonnan hazahozta.

A német főváros, úgy tűnik – mint az elmúlt száz évben nem egyszer – ismét megpróbál utat mutatni. Ez a fajta liberális, orgiás Berlin ismerős lehet az úgynevezett weimari időkből, a húszas évek végének őrült szabadosságából.

Aztán lett belőle, ami lett. Mert azt meg a fizikából tudjuk, hogy minden hatásra érkezik egy ellenhatás.”

(Fotó: Romain Doucelin/Hans Lucas Via/ AFP)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés