Budapest ügye közös fellépést indokolt

2022. június 20. 15:48

Karácsony Gergely
Facebook
Budapest ügye felülírja a pártérdekeket.

„0Ma a fővárosban megválasztott országgyűlési képviselőkkel megállapodtunk abban, hogy a különböző frakciókhoz tartozó képviselők közösen jegyzik azt a javaslatcsomagot, amely erősíti a város védekezési képességét a gazdasági válsággal, az energiaválsággal és a klímaválsággal szemben, és hozzájárul a város élhető jövőjéhez. Ezek a javaslatok nem csak Budapest, de minden magyar település, minden magyar önkormányzat érdekét szolgálják és képviselik.

Természetesen meghívtuk a Budapesten egyéniben megválasztott fideszes képviselőasszonyt, ő egy kerületi lámpás kereszteződés miatti vita okán nem akart Budapestről a városvezetéssel egyeztetni. Talán majd legközelebb.

A magyar költségvetés európai összevetésben is a legkevésbé átlátható büdzsé, annyi azonban látszik belőle, hogy ez egy megszorító költségvetés. A megszorítások következményei minden magyart érintenek, és ezek újabb terheket rónak az önkormányzatokra és Budapestre.

2019 óta, amióta nem fideszes a főpolgármester mindegy 100 milliárd forintot vontak el Budapesttől, az ideihez képest a megszorítások és a rezsicsökkentés megszüntetése újabb tízmilliárdokkal rontja a főváros helyzetét. Közben a kormány is nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe lavírozta magát. Az egész Európát érő kihívások, Putyin háborújának következményeit magyar sajátosságok nehezítik.

Súlyosbítja a gazdasági válságot a már háború előtt elszabadult infláció, a gyenge forint és a választási célú túlköltekezés. Az energiaválságot súlyosbítja, hogy az elmúlt években nem csökkent, hanem fokozódott Magyarország függősége és kitettsége Putyinnak. A klímaválságot pedig súlyosbítja, hogy – részben a pénz, részben az akarat hiánya miatt – rengeteg zöld és fenntarthatósági beruházásra nem jutott forrás az elmúlt években.”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen a demokrácia és a szabad választások. Dönt az, h. melyik politikai csoportosulásnak milyen a médiája. Mindenesetre alakul ez a Fővárosban is, a győztes ugyan szinte mindent visz, de azért NEM olyan nagy és hosszú időre esélyes győzelmek ezek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés