Az azeri diktátor is csak 87 százalékkal nyeri az általa kiírt választásokat, Márki-Zay 100 százalékkal, jöhet a tisztogatás

2022. június 20. 10:18

Bartus László
Amerikai Népszava
Márki-Zay megúszta, hogy még saját gittegylete is leváltsa.

„Mindenki megnyugodhat, van olyan választás, amelyet Márki-Zay Péter képes megnyerni, ez pedig az általa alapított mozgalom általa kiírt elnökválasztása, amellyel kapcsolatban felröppentek olyan hírek, hogy két kihívót is kapott. Márki-Zay pedig már tudta is, hogy aki ellene van, az csak az ellenzéki pártok idegenszívű ügynöke lehet. Véletlenül sem fideszes ügynök, mert a fideszes ügynökök nem akarnák őt megbuktatni, hiszen úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, másrészt Márki-Zay igazi ellensége nem a Fidesz, hanem az ellenzék.

Korai volt az ijedtség, mert a színfalak mögött történt valami, aminek következtében az egyetlen komoly kihívó, Magyar György visszalépett Márki-Zay javára. Nem az első fontos visszalépés ez, valahogy Márki-Zay javára mindig visszalépnek a riválisok, mint Szicíliában. Mivel Magyar György (akinek elévülhetetlen bűne, hogy az előválasztáson az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztjára segítette az ellenzéket laposra verető Márki Zay Pétert) nem kilépett a mozgalomból, hanem visszalépése után bekerült az elnökségbe, ami azt jelenti, hogy valami megegyezés történt.

Mivel a vita a pártalapítás körül zajlott, most pedig Márki-Zay azt nyilatkozta, hogy egyszer majd lesz pártja, de az nem a »Mindenki Magyarországa Mozgalom« lesz, Márki-Zay vélhetően ígéretet tett Magyarnak, hogy ha visszalép az elnöki jelöléstől, akkor a Márki-Zay Magyarországa Mozgalomból nem lesz párt. Ezzel megoldotta, hogy a brutális választási veresége után se váltsák le a saját mozgalmának éléről, amit kizárólag saját politikai ambíciói és karrierje támogatására hozott létre.

Márki-Zay ezzel az ígérettel megúszta, hogy még saját gittegylete is leváltsa, majd csendben megszűnjön, aztán az élet majd megmutatja, tartható lesz-e az ígéret. Most mindenesetre egy újabb bukást sikerült ezzel megakadályoznia. Büszkén hirdette, hogy 149 szavazatból így 149 szavazatot kapott, vagyis 100 százalékot. Ez azért jó, mert ebből világosan láthatja mindenki, hogy kivel állunk szemben. Még Aliyev, az azeri diktátor is csak 87 százalékkal tud nyerni az általa kiírt választásokon, de Márki-Zay 100 százalékkal.”

Kapcsolódó

Márki-Zay Péter nem váltották le az MMM éléről. Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bartus 100%-ban a DK vonal híve. Ugyanolyan lelkesen ekézi MZP-t, Schiffert vagy bárki mást ellenzéki oldalról, mint a Fideszt.

Sőt, ha jól rémlik, ő is azok között volt, aki nemrég Gyurcsány visszatérését szorgalmazta volna az ellenzék élére.

De a nép szaváról se. Mert nekik ott szavuk se lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés