Igazságot Budaházy Györgynek? – Mintha nem teljesen ez lett volna a bíróság célja

2022. június 19. 18:15

Szalma György
Kontra
Megfejtésünk a nagy vitát kiváltó ügyről.

„Magyarországon a különböző politikai mozgalmak szabadon működhetnek. Jobboldaliak és baloldaliak, szélsőjobboldaliak és szélsőbaloldaliak egyaránt. A működés egyetlen feltétele, hogy a hatályos törvényeket be kell tartaniuk.

Pénzügyeikben éppúgy követniük kell a szabályokat, mint a tényleges működés tekintetében. Az alkotmány szent és sérthetetlen. Aki pedig erőszakra készül, annak számolnia kell azzal, hogy hosszú időre biztosítják számára a lehetőséget, hogy a terveit őszintén átgondolhassa.

Budaházyék azonban egyszerű szájhősök, senki nem gondolhatja komolyan, hogy amit borgőzös fejjel összebeszéltek »bajtársaikkal«, azt valóban komolyan is gondolták.

Budaházy és csapata simán tök hülye, de nem terroristák. Nem érdemlik meg, hogy végleg tönkretegyék az életüket a büntetéssel.

Az ostobaságukért már megfizették az árat. Jó esély van arra, hogy az elmúlt években úgy megbántak mindent, mint a macska, amelyik kilencet fialt.

És tegyük hozzá, hogy számtalan kényszerítőeszköz létezik, amelyekkel garantálni lehet azt, hogy a társadalomra ártalmatlanok maradjanak a Hunnia csapat tagjai.

A házi őrizet az egyik olyan megoldás, amely sokkal emberségesebb büntetés lenne, mint a letöltendő börtön.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2006-ban Budaházyék tartották a lelket az emberben. A hazaárulók ellen hazafiak szoktak fellépni- Budaházy is az, nem börtönt, kitüntetést érdemelne. A Fidesz sara lesz, ha nem kap kegyelmet.

Egyetértek a szerzővel, szégyen-gyalázat, hogy gyilkosokat pár év után szabadon engednek, miközben ennél sokkal kevésbé súlyos ügyeknél tizenéveket osztanak ki. Ezeknek a bíróknak az ítéleteit már rég felül kellett volna vizsgálni, de ne legyenek illúzióink, Magyarország ellen nem a korrupció vagy a jogállamiság helyzete miatt folynak ügyek, nem is a pedofilellenes törvények miatt, hanem azért, mert nem adta fel a szuverenitását, nem írta alá az isztambuli egyezményt, és nem ismerte el az európai ügyészség felsőbbségét. A bíró munka minőségének a vizsgálata ugyanazt eredményezné, mint a lengyeleknél, semmiben nem engednének, amíg azt fel nem adjuk.
Persze ebből is látszik, hogy valójában kikkel van dolgunk, a birodalmi logika mindenhol ugyanaz, a Habsburgok és a szovjetek is ugyanígy viselkedtek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés