Karácsony Gergelynek a történelmi tájékozottság sem erőssége

2022. június 17. 6:04

Pilhál György
Magyar Nemzet
Az utcanév-tulajdonosnak javasolt pufajkás Horn Gyula annak idején épp a túloldalon sürgött-forgott.

„A történelmi tájékozottság sem az erőssége Karácsony Gergelynek. Egy héttel azután, hogy az általa celebrált Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, közterületet nevez el Horn Gyuláról, a néhai karhatalmista miniszterelnökről, a főpolgármester tegnap már arról anekdotázott Facebook-oldalán, hogy 1989. június 16-án kiskamaszként »izgatottan figyelte« a tévét: »Nagy Imre újratemetése a rendszerváltás kezdetét, a szabad, demokratikus Magyarország eljövetelét jelentette. […] Több ezer magyar állt a Hősök terén. Fiatalok, idősek, nők és férfiak, mást gondolván a világ dolgairól, de közös hittel követték utolsó útjára Nagy Imrét. Jó volna, hogy ha ez a közös hitünk újra ránk találna stb.«

Mindez azért érdekes, ugye, mert az utcanév-tulajdonosnak javasolt pufajkás Horn Gyula annak idején épp a túloldalon sürgött-forgott, karhatalmistaként részt vett a forradalom leverésében, majd a »rendcsinálásban«.

Akkor most kivel is van Karigeri?

Mentségére szóljon, hogy a nála patinásabb anyaszomorító, Gyurcsány Ferenc is megkavarta már a bolsevik hívek tisztánlátását. Az egykorvolt kormányfő 2004. november negyedikén a 301-es parcellánál ekképp »szólította meg« a mártír miniszterelnököt: »Imre, te mit gondolsz, hogyan kell boldogulni ebben a veszekedős világban, hogyan van egyszerre haza és haladás, hogyan van demokrácia és hatékony állam?« A bratyizós pertura sokan felszisszentek, tekintve, hogy Láriferi épp abból a szemkilövőhegyi villából ruccant ki a temetőbe, amelyet feleségének nagyapja, boldogult Apró Antal a Nagy Imre-per »sikeres« lebonyolításáért kapott jutalmul. Ja, hogy a múltat végképp eltörölni…”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés