Hagyjuk megszületni az utódainkat!

2022. június 17. 15:05

Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet
A klímahisztivel nem a bolygót mentjük meg, hanem megsemmisítjük Európát.

„Egy amerikai egészségügyi központ kutató orvosai körülbelül egy évtizeddel ezelőtt megállapították: amikor egy nő gyermeket vár, a magzati sejtek a méhlepényen keresztül átvándorolnak az anya szervezetébe, és egy életen át ott maradnak. Olyannyira pontos információk­kal szolgáltak, hogy konkrétan meg tudták mondani: a sejtek a tüdőben, a bőrben, a belekben, az erekben, sőt az agyban is megmaradnak, még abban az esetben is, ha az édesanya végül az abortusz mellett dönt. Kiderült az is, a magzati sejtek például részt vehetnek az anya sérült szöveteinek helyreállításában, a sebek gyógyulásában vagy akár új agyi idegsejtek létrehozásában, és megvédhetik az anyát a rák egyes fajtáitól és autoimmun betegségektől is. Tehát a várandósság, majd később a szülés során azt a hihetetlen fizikai igénybevételt, amit az édesanya átél, a gyermeke már a fogantatás pillanatától megpróbálja enyhíteni. Segít neki. Így ők, hiába két külön szervezet, mégis valahol egyek is. 

Nem tudom, létezik-e olyan ember a világon, akiben élete során legalább egyszer nem merül fel, hogy szeretné ő is átélni, milyen hihetetlen élmény a család, annak a megtapasztalása, hogyan tud embereket egy életre összetapasztani a szeretet, és milyen különleges és megismételhetetlen a kapcsolat szülő és gyermek között. Mondom ezt egyébként úgy, hogy éppen elolvastam a Kettőnél több gyerek a szülők értelmi képességeinek leépülésével járhat című cikket, és a kisfiam egyórás masszív üvöltése után azon gondolkodom, marad-e még ép agysejtem, ha elhúzódna a dackorszak. 

Ez természetesen csak tréfa, a klímaszorongás nevű jelenség viszont korántsem az – bármennyire is úgy hangzik –, sőt az a kutatás sem, amely szerint ma tíz fiatalból négy a klímaváltozás miatt nem biztos abban, hogy szeretne-e gyermeket vállalni. Ha az ember elkezd ezzel kapcsolatban böngészni a neten, elég komoly »szakirodalmat« talál, például arról, hogy a műanyag szívószálnál és az autóhasználatnál egyetlen dolog az, ami környezetszennyezőbb és károsabb: a gyermekvállalás. Miért? Próbáltam a legfontosabb, ezekben a cikkekben felsorolt okokat összegyűjteni, íme: az Egyesült Államokban jelenleg minden egyes gyermek körülbelül 9441 tonna szén-dioxiddal növeli meg az egy szülőre lebontott károsanyag-kibocsátást, ami hozzávetőlegesen 5,7-szer nagyobb, mint amekkora gyermek nélkül lenne. Ezenfelül minden egyes kiskorú megnöveli az adott háztartás minden típusú fogyasztását, tehát a fűtést, áramfogyasztást, nem mellesleg a hulladék termelése is nagyobb a bővülő családnak, beleértve a pelenkákat és nedves törlőkendőket is.

Az ettől való félelem olyannyira komoly egyes emberekben, hogy a haladó Nyugaton például külön mozgalom alakult Voluntary Human Extinction Movement néven, amelynek alapvető célja a népességszám radikális csökkentése.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt nem értem, hogy azok a fiatalok, akik látják a tömegével érkező migránsokat és azok számtalan gyerekeit, miért nem azon gondolkodnak el, hogy miért velük töltik meg Európát, miért nem a saját gyerekeikkel.
Ha nem szülünk, kire hagyjuk a bolygónkat, kinek védjük meg? Akkor nincs is értelme.
Az Isten megalkotta, benépesítette, megáldotta, nekünk ajándékozta és gondjainkra bízta ezt a nekünk és értünk teremtett csodálatosan szép világot a Föld nevű bolygót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés