Mi Hazánk: Rendezzen olimpiát Magyarország!

2022. június 16. 13:14
Novák Előd kiemelte, lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete.

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Kiemelte: lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, „megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot”. Arról beszélt: szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és – a tömegsport fellendítésén keresztül – a társadalom egészségi állapotára is.    

Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll. Novák Előd azt hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a „csúcsra járatott korrupció” visszaszorítását.    

A Mi Hazánk politikusa a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel: nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a problémád a "csúcsra járatott korrupció" kifejezéssel? Pontosan leírja a dolgok menetét nálunk, ami azért szomorú dolog. Persze az ember előveszi a mérlegét és rájön, hogy még így is tökéletesen jó kezekben van az ország.

Elődke!
Hagyd ezt a nagyfiúkra.
Van felelős kormány, majd eldönti.
Te csak keresd meg a kiskalapácsodat és bontsd el vele a szovjet emlékművet.
Akkor szólj majd, ha egy vödörnyi sitt összejött!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés