Nem csak a melegek kapják el a majomhimlőt – mondta egy magyar majomhimlős beteg...

2022. június 16. 21:41
Aki egy német meleg szexorgián kapta el a betegséget.

Beszámolt a tapasztalatairól az egyik magyar majomhimlős beteg. „Sándor” – ugyanis a személy a neve megváltoztatását kérte – elmondta, hogy egy berlini nyaraláson vett részt, ahol több résztvevővel is testi kontaktusba lépett. Az egyik partnere szólt neki, hogy majomhimlős, és hogy nézesse meg magát ő is.

Bár az a közvélekedés, hogy elsősorban melegek, vagyis köztünk terjed a himlő, de az igazság az, hogy bárki elkaphatja: azok a legveszélyeztetettebbek, akik gyakran váltogatják a partnerüket”

– mondta „Sándor”.

A Lyme-kórra gyanakodott a majomhimlő helyett

„Eleinte Lyme-kórra gyanakodtam, mert nem sokkal korábban megcsípett egy kullancs, s annak is hasonlóak a tünetei” – mesélte a harmincas évei közepét taposó fiatalember. „Sándor” aztán hétfőn eljutott végre a bőrgyógyászatra, ahol az orvosnő három helyről vett mintát,

s mindhárom pozitív eredményt hozott.

Mivel gyógyszer egyelőre nincs rá, oltóanyag talán júliusban érkezik, az orvos azt tanácsolta neki, hogy kettő-négy hétre izolálja magát, kerülje, hogy bárkivel is szorosabb kapcsolatba kerüljön.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új AIDS - csak nem olyan súlyos.

Valóban nem csak a buzik kapják el a majomhimlőt. Mert az elsősorban az anális szex utján terjed és az heteróknál is előfordul. Csak az a baj, hogy a buziknál ez a főcsapás iránya és a jelenlegi majomhimlő járványbana a primer hordozók 99%-a buzi volt. Legyenek rá nagyon büszkék, mint az AIDS-re...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés