Az elmúlt napokban Brüsszelben tárgyaltam

2022. június 16. 7:52

Karácsony Gergely
Facebook
Többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával.

„Az elmúlt napokban Brüsszelben tárgyaltam az Európai Bizottság képviselőivel a Budapest számára elérhető uniós forrásokról.

Többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával, Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával, valamint Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosával.

Magyarország súlyos gazdasági helyzetbe került a háború és nem utolsó sorban a kormány választási kampányban folytatott őrületes pénzszórása miatt. A nap végén a számlát persze a magyar állampolgárok, vállalkozások és önkormányzatok fizetik.

Ezért is lenne különösen nagy szükség az uniós helyreállítási alapból a Magyarország számára elérhető sok milliárd euróra. Azonban, a lengyel kormány és a Bizottság megállapodása után, az unióban egyedülálló módon már csupán az Orbán-kormány nem tud hozzáférni ezekhez a forrásokat, ugyanis nem hajlandó eleget tenni az EU által támasztott antikorrupciós feltételeknek, amelyek biztosítanák, hogy az EU-s támogatásokból ne Mészáros és Tiborcz luxusvillái épüljenek tovább.

Az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás létrejöttéhez próbáljuk hozzásegíteni Magyarországot és próbáltuk az elmúlt napokban személyesen is, mely biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását. Továbbá különösen fontos célom, hogy olyan megállapodás szülessen, amely a kivéreztetett magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét megakadályozza.

Ezzel kapcsolatban beszéltünk a budapesti terveinkről, hogy hogyan lehet megteremti a város energiafüggetlenségét, hogyan lehet zöld beruházásokkal jelentősen csökkenteni a rezsit. A tervek készen vannak, uniós pénz is van rá bőven, most már csak az kell, hogy az Orbán-kormány jogállami módon kormányozzon.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis-Karácsony, április 3-án már demokratikusan megcáfoltak téged!

Azt mondja, ő tárgyalt:-)

Brüsszelben már tudnak magyarul?:-)))

Jourova, ki is Ő? Csak nem előzetes börtönben volt vesztegetési pénzek elfogadása miatt, és onnan indult meg az európai karrierje, hogy korábban a "jogi, vásárlói és gender egyenlőségért felelős", mára a "Értékek és átláthatóság" biztosa legyen. Megfelelő embert a megfelelő posztra, Kövesi is azután lett európai főügyész, hogy hazájában hivatali visszaélés miatt folyt nyomozás ellene? Vagy Juncker is azután lett az EB elnöke, hogy kiszivárogtak a luxemburgi miniszterelnöksége alatti adóelkerülésben nyújtott segítségéről a hírek, ahogy az vakcinákról szerződést kötő egészségügyi biztos sem tudott elszámolni a számláján landoló 4M euróval.
Úgy tűnik, EUs posztot nem is vihet az, aki nem "fogható" és korrumpálható, és még ők oktatnak ki mindenki mást a korrupció gyanújáról. Köpni kell.

Az EU-s pénzek ellopásával kapcsolatban semmilyen bizonyíték nincs. Ugyanilyen maszlag a jogállamiság ugyanez a gumikategória.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés