Megemelték Orbán fizetését, mert alacsonynak számított az EU-ban

2022. június 15. 21:23

Ujhelyi István
Facebook
Bezzeg a tanárok fizetését nem akarják felhozni európai szintre….

„Orbán fizetésemelését Fürjes Balázs államtitkár a parlamentben azzal indokolta, hogy az EU 27 tagállamból mindösszesen 4 miniszterelnök van, aki kevesebbet keres Orbánnál. Ez aztán az érvelés. Miközben a magyar tanárok keresnek a legrosszabbul Európában. Bezzeg az ő fizetésüket nem akarják felhozni európai szintre….”

(Fotó: A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. A demonstrációt megelőzően, március 16-án határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdődött.MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A saját asszisztenseid is többet keresnek Orbánnál, akiket Brüsszelben alkalmazol, te álszent Ujhülye!
Az EP-képviselők szabadon választhatják meg asszisztenseiket, akiknek fizetésére havonta maximum 24 943 eurót (8 millió forintot) költhetnek.

A képviselők havi tiszteletdíja nettó 2,2 millió forint. Ezen felül kapnak 105 ezer forint napidíjat minden napra, amikor Brüsszelben vagy Strasbourgban dolgoznak. Ezt a pénzt többek között szállásra költhetik.
További kiadásaikra havi 1,5 millió forint költségtérítés áll rendelkezésükre, amivel elszámolniuk sem kell

Ha a költségtérítés, a napidíj és a fizetés nem lenne elég, a képviselők az utazási költségeiket is elszámolhatják, hiszen ingázniuk kell a parlament két székhelye, Brüsszel és Strasbourg között, illetve nem árt néha hazájukba is visszatérniük a képviselői munka céljából. Repülőn business class, vonaton első osztály jár, ha viszont gépkocsival közlekednek, kilométerenként 0,53 euróig térítik meg a költségeiket, és minden esetben be kell mutatniuk a nyugtákat. Belgiumban a 95-ös benzin literenkénti ára jelenleg 1,50 euró. Igaz, ez utóbbival is lehet trükközni, hiszen ha négyen ülnek egy kocsiban, máris sokkal olcsóbban jönnek ki.

Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíja 2010 óta egészen az idei évig havi bruttó 1 millió 507 ezer forint volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés