A DK gazdasági „szakértője” szerint nyugodtan megszüntethetné az ársapkát az állam

2022. június 15. 20:45

Kötter Tamás
Facebook
Pontosan ez az öntelt hozzá nem értés vezetett, a 2008-as gazdasági összeomláshoz is.

„A DK gazdasági »szakértője« szerint nyugodtan megszüntethetné a benzinre vonatkozó ársapkát az állam, mert a magyarok ugyanúgy vennék 8-900 forintért is. Ezt a nagy okosságát egy olyan leckéből eredezteti, amit 1974 és 1979 között, a Kádár-korszakban »vertek a fejébe« az egyetemen.

Önmagában vicces, hogy egy szociális árszabályozást baloldalról támadnak. Az azonban egyszerű hírfogyasztóként is nyilvánvaló, hogy az infláció egyik fő oka a drága energia miatt megnövekedett fuvarköltségek. Így örvendetes, hogy Dávid úr elég tehetősnek tartja a magyar lakosságot az ezer forint körüli üzemanyaghoz, de nem számol annak inflációra gyakorolt hatásával.

Pontosan ez az öntelt hozzá nem értés vezetett, a 2008-as gazdasági összeomláshoz is. Jó tudni, hogy olyan komoly szakmai pályával rendelkező, éleslátó szakemberek kezében van a gazdaságunk, mint Varga Mihály vagy Nagy Márton. Belegondolni is rossz, mi lenne a hazai gazdasággal, ha egy ilyen kontár szakszervezetis próbálná működésben tartani, mint Dávid Ferenc.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés