A Süddeutsche Zeitung szerint Orbán Viktor is felelős a magyar szurkolók viselkedéséért

2022. június 13. 9:22
A lap szerint a miniszterelnök 2010-es hivatalba lépése óta a labdarúgást beágyazta a politikai hatalmi struktúrákba.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hivatalosan nem akar kezdeni semmit a Carpathian Brigade szélsőséges blokkal, de Orbán a focit hazafias eszköznek is tekinti – írta a Süddeutsche Zeitung online cikkében. A lap szerint Orbán 2010-es miniszterelnöki hivatalba lépése óta

a labdarúgást beágyazta a politikai hatalmi struktúrákba.

Kiemelik: a kormány stadionok, csarnokok és sportiskolák építését és felújítását kezdeményezte, egyes esetekben a szomszédos országok magyar származású kisebbségei számára is,

amelyek szintén nosztalgiával tekintenek vissza a történelmi „Nagy-Magyarországra”.

A cikk megjegyezte, hogy Orbán adókedvezményekkel ösztönözte a vállalatokat, hogy többet fektessenek be a labdarúgásba. A klubok igazgatótanácsaiban a Fidesz vezető tagjai ülnek. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem a cikk apropóját. A magyar-németen semmiféle ellenséges viselkedést nem tapasztaltam. A nemetek nem térdeltek, így nem is volt miért fütyülni őket, sőt a két csapat közösen megemlékezett egy nemrégiben elhunyt magyar játékosról. A mérkőzés alatt sem volt semmi ellenséges, legfeljebb pár vitatott ítéletnél, dehát ennyi mindenhol van.

Szörnyű, milyen már ez az Orbán! Még szerencse, hogy kezdenek jönni az eredmények...

Orbán levele "Von" Ronny Blaschke újságírónak.

Kedves Ron!
Előttem van a Süddeutsche Zeitungban írt cikked. Reggel rögtön a budin ezzel kezdem.

Való igaz, 12 év alatt Magyarországon és a Kárpát- medencében építtettem ezt, azt. Igaz, hogy a kormány stadionok, csarnokok és sportiskolák építését és felújítását kezdeményezte, egyes esetekben a szomszédos országok magyar származású kisebbségei számára is, amelyek szintén nosztalgiával tekintenek vissza a történelmi „Nagy-Magyarországra”.

Itt van például a Néprajzi Múzeum, amelyik maga a sovinizmus. Ennek az alagsorába hordattam a német szurkolók maradékát, akiknek azóta kalotaszegi szőtteseket kell tanulmányozni. Majd hazamehetnek, ha már jobbat varrnak, mint a sztánai nénik, de ezeknek a szurkolóknak varrás közben háromszor meg kell fordulniuk és közben azt mondani, hogy mégsem a magyarok voltak nácik.

Vagy a Magyar Zene Háza. Ez a vegytiszta nacionalizmus. Magyar és zene. Itt például Ligeti Györgyöt játszanak. BRRRRRRRRRRR.

Vagy az a sok erdélyi magyar óvoda felújítás. Vagy ott a Sapientia egyetem. Itt csak nácikat nevelnek, igaz?

Mi csak itten építgetünk, ti meg csak fasisztáztok. De azért a tankjaitokat eladjátok nekünk jó pénzért.

Na lejárt az idő, úgyhogy a cikked már mögöttem van.

Kézmosás után ölel Viktor

Egyértelmű: ha Orbán nem futtatta volna föl a focit, és még mindig a szerb-magyar 8:1 lenne az etalon, akkor a szurkolókat nem érdekelné az egész. Így meg kimennek és buliznak. Orbán a hibás!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés