Itt az esély, hogy lehagyjuk Bécset

2022. június 9. 12:08

Bohár Dániel
888.hu
Érdemes időnként megállni és kicsit elgondolkodni a kontinensünk jelenének alakulásáról.

„Korábbi írásaimban is már többször leszögeztem, hogy Európa szerelmese vagyok. Büszke vagyok európaiságomra, amely identitásom egyik fontos eleme. Pont emiatt vagyok borzasztóan dühős és szomorú, amikor látom, hogy milyen folyamatok zajlanak szeretett Európámban.

Az indíttatást, hogy írjak az érzéseimről, a hétvégi élményeimnek köszönhetem. Időnként érdemes kicsit elutazni Bécsbe, hogy az ember kapjon valamiféle képet arról, hogyan is formálódik Nyugat-Európa. Bécs azért jó erre, mert közel van, de közben tökéletesen tud lakmuszpapírként szolgálni az előbb említett szempontból.

Kisgyerek korom óta gyakran járok Bécsbe. Talán az osztrák fővárost tekintve a leghelytállóbb az összehasonlítási kompetenciám, hogy az évek során miként változott a város. A kilencvenes években Bécs a nagybetűs nyugat volt számomra tisztaságával, rendezettségével, gazdagságával és azokkal a jólöltözött kulturált osztrák embereivel. Na, mára ebből csupán csipetnyi maradt.

Bécs jóval züllöttebb állapotban van, mint 2–3 évtizeddel ezelőtt. Abba pedig bele sem mennék, hogy az osztrákok a szivárványmániát is annyira túl tudják tolni, hogy nem látni az utcán olyan villamost, amin ne lenne szivárványos zászló, ahogyan természetesen minden középületen is kint van. Ilyen dózisban borzasztóan idegesítő tud lenni ez a propaganda. Arról nem is beszélve, hogy az ártatlan gyermekem mindegyik zászlónak megörült, hiszen fogalma sincs, hogy ez mit jelent. Mára a szivárvány egy ellopott szimbólum lett.”

Nyitókép: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés