Der Spiegel: Németország nem bízik Zelenszkijben

2022. június 6. 16:56
Meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev esetleg betörést indíthat orosz területre.

Németország „történelmi okokra” hivatkozva habozott tankokat küldeni Ukrajnába az orosz erők ellen – mondták kormányzati források a Der Spiegel magazinnak.

A meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev túlságosan elbizakodottá válhat, ha sorozatos győzelmeket arat, és esetleg betörést indíthat orosz területre.

Egy ilyen fejlemény

azt jelentené, hogy a német tankok ismét oroszország belsejében lennének”

– írta pénteken a Der Spiegel.

Az a félelem, hogy német fegyvereket küldenének Oroszországba, „rávilágít arra, hogy Berlinben bizonyos bizalmatlanság uralkodik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel szemben”. És ez is az egyik oka annak, hogy a németországi hadiipar nem kapott engedélyt harckocsik szállítására – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Másmiatt nem bízom benne
Szerintem saját tábornokai agyonlövik.

Baráti segítséggel, ahogy régen:
Krím hadszintér: Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, (a legmagasabb rangú zsidó tiszt a Vörös Hadseregben) egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával,”ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult”. Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy ’a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal’ és kijelentette, hogy akárki, ’aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék’. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott.
(Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)

Felfegyvereztétek ezt a náci civil lakosságot. Nyírni fogják egymást, a magyarokat és az oroszokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés