Miért fütyülik ki a magyarok a térdelést?

2022. június 5. 15:17

Szabados Ádám
Divinity
Ne, ne hozzátok be a stadionjainkba a problémáitokat és az azokra adott megoldásaitokat!

„Akkor miért fütyülnek a magyarok, amikor elindul a rituális térdelés? Mi zavarja ezt a kis népet ebben a fajgyűlölet elleni gesztusban? Talán segít kívülállóknak is a megértésben, ha ízlelgetjük, amit a tegnapi angol-magyar után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate mondott. Szerinte érthetetlen, hogy miért tiltakoznak a magyar szurkolók a térdelés ellen, hiszen »mi nevelni próbálunk vele, azért csináljuk« (»we do it to try to educate«).

Wow. Southgate valószínűleg nem is sejti, mennyire rossz ez a mondat, különben nem mondta volna. Nos, a magyaroknak pontosan ezzel van a gondja. Hogy nevelni akarják őket. Hogy kívülről akarnak rájuk erőltetni megint egy ideológiát – szivárványos karszalagostul, térdelésestül, genderőrületestül, béelemestül, kritikai-elméletestül. A magyarok ezekből az ideológiai hódításokból mindig rosszul jöttek ki – akkor is, ha behódoltak, akkor is, ha nem.

Ezért egész egyszerűen idegesíti őket az ilyesmi.

A magyar elutasítás ösztönös: »Ne, ne hozzátok be a stadionjainkba a problémáitokat és az azokra adott megoldásaitokat! Minket ez nem érint és nem érdekel. A nevelési szándékotok meg irritáló birodalmi gőg. Ha nevelni próbáltok, az bennünket provokál, és minél inkább teszitek, annál jobban. Mi ilyenkor bekeményedünk és büszkék leszünk. Ha megbélyegeztek és megszégyenítetek, mi magunk fogjuk nyomtatni hozzá a bélyegeket. Ha emiatt büntettek, mert szerintetek rasszisták és nevelhetetlenek vagyunk, akkor mi gyerekekkel töltjük tele a stadionokat és ők fognak helyettünk fütyülni. Ha őket is kitiltjátok, akkor a kövek maradnak állva!«”

Fotó: Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az angoloknak még nem sikerült levetkőzniük a gyarmatosító mentalitást.

Ha egy sportoló kritikus helyzetben, vagy siker felett érzett örömében keresztet vet, azért senki sem neheztel.

A magyar gyerekeknek van érzéke az őszintétlenség megállapítására.

Torkig vagyok a buzikkal, ezekkel a térdelőkkel, az Ószövetség adja a valós értékrendet, a más vallásúak számára pedig az Újszövetség. Ennyi. A Nyugat ma már csak földrajzi fogalom, morálisan. értékrendileg kiüresedett, selejt halmaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés