A Klubrádiós beszélgetésemet saját szájíze szerint szemlézte a Mandiner

2022. június 3. 18:07

Fekete-Győr András
Facebook
Azt torzítva cikket írt a Magyar Nemzet, az ORIGO, a hirado.hu.

„Amit valójában mondtam az olajembargóról

Szürreális sajtókört járt meg egy nyilatkozatom, amelyet Bolgár György műsorában tettem az olajembargóról. A Klubrádiós beszélgetést saját szájíze szerint szemlézte a Mandiner, azt torzítva cikket írt a Magyar Nemzet, az ORIGO, a hirado.hu, végül a Momentum Mozgalom sajtóosztálya kapott egy levelet az állami médiából, hogy magyarázzam meg »a kijelentésemet«. Ilyen címmel jelentek meg cikkek: »Fekete-Győr András: Ha kormányon lennénk, mindenképpen csatlakoztunk volna az olajembargóhoz«.

A Klubrádió honlapján visszahallgatható, amit valójában mondtam:

»Ha a Momentum lenne kormányon, mi olyan megállapodást kötöttünk volna, amit Bulgária is kötött, miszerint bizonyos határidőn belül, legyen az egy vagy kettő vagy három év, de Magyarország vállalja az orosz olajimportról való leválást. Ez megcsinálható, az Európai Energiaunió kell hozzá, az európai energiabefektetéseket egységesíteni kell, a cseppfolyósított földgáz-terminálok építését fel kell gyorsítani. A magyar diplomáciának itt lenne feladata, ahogy egyébként a régió többi országának is lenne feladata. De magával a döntéssel, hogy a magyarok nem fizetnek kétszeres árat a benzinért, én egyetértek.« illetve »Ha mi lennénk kormányon, akkor határozott álláspontot képviseltünk volna ebben a kérdésben, de nem zsaroltunk volna senkit«.

Ezeket a mondatokat mondtam, és ezeket vállalom is. Persze, bemegyek az állami médiába, ugyanezt elmondani. Egyébként pedig iszonyú káosz van a kutakon abból, hogy kinek mennyit és hogyan kell fizetni. Inkább ennek megoldására költsék a közpénzt, ne az én sározásomra.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi ma tankoltunk. A hírek ellenére nem volt tömeg. Pedig direkt az OMV -nél:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés