Alapszabály, hogy amit egy jobboldali kormány csinál, az katasztrófa

2022. június 2. 17:13

Martin Ethelwolf
Facebook
A legjobb, amit a ballib kormányzatok csináltak: semmit.

„Használati utasítás: Először olvassunk el ilyen vájtfülű, szakmailag és politikailag megalapozott, nyiffnyaff hochkulturos cikkeket, majd annak nyomán alakítsuk ki szalonképes véleményünket, nehogy lecikizzenek az értelmiségiek, hogy mekkora tahók is vagyunk, ha netán magunktól megtetszene egy nem demokrata, illiberális, diktatórikus épület.

Alapszabály, hogy amit egy jobboldali kormányzat csinál, az nemhogy szar, de minden esetben katasztrófa. Ezért a legjobb, amit a ballib kormányzatok csináltak: semmit. Mert aki nem dolgozik, az nem is hibázhat. (Persze akkor meg felmerül, hogy rohad minden. De igazságtalan is vagyok, mert volt a dunántúli viadukt meg a négyes metró, na.)

Az ilyen cikkek mindig megmondják, mit kellett volna. Bár, ha a benne említett organikus építészeti megoldásra került volna sor, akkor meg azt írták volna, hogy hazug, hamis nemzetieskedő romantika, giccs.

A píszí farok a végén, ami a címet is adja, azért vicces, mert maga a múzeum, mint olyan, bizony kihalt/kiirtott kultúrák mauzóleuma. Az is lehet megoldás, hogy ne legyen múzeum, olyan képmutatás is az. (Pol Pot, a talibán meg az ISIS ezt jól megoldották.)

Utáltam a Liget projektet, kimentem én is tüntetni, de speciel ez az épület olyan helyen van, ami nem vett el igazi zöldterületet, mert itt egy nagy felvonulási sáv volt, pár nyeszlett fával, nekem, szar ízlésű, nem demokarata bunkónak meg azért tetszik, mert kifejezi azt a világot, amiben élünk, vagyis pont az a jó benne, amit a cikk kifogásol. (Szigorúan szubjektív, szakmaiatlan magánvélemény.)

Mi ennek a posztnak a lényege? Az, hogy 30 éve tele van attól a f...szom, hogy itt minden esetben minden politikai állásfoglalás, legyen szó építészetről, színházról, zenéről vagy bármiről.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés