Több, mint egy brüsszeli győzelem

2022. június 2. 14:10

Bohár Dániel
888.hu
Orbán Viktor látja, tudja és érti is, hogy mi történik jelenleg a kontinensen és a világban.

„Az Európai Tanács soron következő ülésére érkeznek a tagállamok vezetői. A legtöbben mondják a magukét, de akadnak olyanok is, akik másét. El kell fogadni a hatodik szankciós csomagot, akkor is, ha az fáj nekünk, európaiaknak. Volt már valaki, aki ugyanezt mondta, de az meg is bukott április 3-án.

Érthetetlen, hogy miért erőltet valaki olyan intézkedést, amely a döntés meghozóját károsítja, aki ellen szól, azt pedig erősíti.

Nem kell túlságosan magas intellektuális vagy gazdasági szinten lenni, hogy felmérjük, amennyiben egy ország megszabadul az olcsó energiaforrásától, az rosszat tesz magának. Az eladónak pedig jót, hiszen az még több pénzért tudja értékesíteni másnak. Ez egyszerű üzlet. Naivan azt gondolná az ember, hogy ennyi józan ésszel az európai országok vezetői is rendelkeznek, de nem.

Az EU-csúcs eseményeit Brüsszelből, az Európai Tanács épületéből követtem és rémisztő volt látni, mi történik. Európai országok legfőbb döntéshozói képesek voltak/lettek volna olyan szankciós csomagot elfogadni, ami ártalmas a saját országuk, saját népének.

Európa szellemi deficitben szenved. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány európai vezető van, aki érti a világ történéseit. Ez nem túl biztató, tekintve, hogy 27 tagállama van az EU-nak.

Orbán Viktor nemcsak érti és látja a történéseket, hanem ereje is van hozzá, hogy alakítsa azokat. Kezdetben a magyar kormányfő volt az egyetlen, aki nyíltan mert beszélni arról, hogy az Európai Bizottság javaslata egy gazdasági atombomba lenne nemcsak Magyarországra, hanem csomó más európai országra nézve.”

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés