Die Presse: Orbán megmutatja, hol vannak az Unió határai

2022. május 31. 9:12
Hozzátették, hogy a magyar miniszterelnök pontosan azt érte el, amit akart.

Minden főbb lap értékeli most az olajembargóról való megállapodást. Az osztrák Die Presse „Orbán Viktor megmutatja, hol vannak az Unió határai” címmel közölt cikket az ügyben. A lap szerint az Unió azért adott határidő nélküli mentességet a vezetékes olaj importjának mentessége alól, hogy ne szégyenüljön meg.

A lap szerint

Orbán Viktor pontosan azt érte el, amit akart.

Hangsúlyozták, hogy az egyhónapos, feszült tárgyalások végére pontosan az lett, amit a magyar miniszterelnök akart: egy határidő nélküli felmentés a Barátság vezetéken érkező orosz olaj behozatalának tilalma alól.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az unión belül nem divat a saját érdekek képviselete, vagy ha úgy adódik, ennek elismerése mások részére. Ukrajna esetében az EU-nak évtizedekkel visszamenőleg mindent el kellett volna követni saját érdekében azért, hogy Ukrajna és Oroszország közös nevezőre jusson. De a tehetetlen EU átengedte ezt a terepet az USA-nak, és most látjuk a következményeit.

Magyarország esetében ki akarták provokálni, hogy a megemelkedő energiaárak egy esetleges kormányváltáshoz vezessenek, majd annak az új, kívülről vezérelt kormánynak a stabilizáció érdekében talán meg is adták volna azt az engedményt, amit most kénytelenek voltak Orbánnak megadni. Ennek ellenére még nincs arra garancia, hogy bosszúból valami történik az Ukrajnán áthaladó vezetékkel. Amit természetesen az oroszokra fognának.

Orbán kikaparta a gesztenyét több más gyáva, sunyító országnak.
Erről nem ír a nyugati sajtó.

Orbán valóban megmutatta az EU határait: az EU hülyeségének határait!

Akkor ez az ajándék,végre egy napon bukhat és szigetelődhet. :)

A helyreállítási pénzek példáját nézve az EU szavára nem lehet adni. Ukrán területen Zelenszkij a vészhelyzetet bárkinek a sugallatára előidézi, ezt nem is nagyon titkolják, az alternatív szállítás útjába pedig bármilyen akadály gördíthető. Orbán ellenében az EU héjái, akár amerikai sugallatra, bármire képesek lehetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés