Potocskáné élre tör

2022. május 28. 9:13

Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet
Ami a Jobbikban mostanában történik, nem egyszerűen komikus, inkább szánalmas.

„Ami mostanában a Jakab-hordában történik, alaposan feladja a leckét az elemzőnek. Ma ugyanis már pusztán az a tétje a találkozóiknak, hogy Potocskáné képes-e kiebrudalni a vezéri sátorból Jakab kánt, illetve, hogy a mamuszos hadseregparancsnok és Szabó Gábor informatikai bizalmasa körön kívül marad-e, vagy repül a főnökkel együtt. Ami a Jobbikban mostanában történik, nem egyszerűen komikus, inkább szánalmas. Hiszen nem is olyan régen még húsz százalékon álltak, és Vona Gábor éppen azért terelgette pártját középre, hogy maximalizálja szavazótáborát. Az eredmény: háromszázalékos támogatottság, és önjelölt mongolok belső kalandozásai, melyeknek már régen nem zsákmányszerzés, hanem pusztán az egymás feletti befolyás a célja. Valamint – gondolom – az is, hogy ki kavargassa a kumiszt magányos, szomorú délutánokon.

Ha jobban belegondolunk, hogy a jövő erős jobbikosát alighanem Potocskáné becses személye rejti, fogós kérdés, hogyan lehetne, mondjuk, négy százalék a mostani háromból? Egyáltalán mi a Jobbik nevű párt közéleti jogosultsága? Áruló nemzeti radikálisként vagy Gyurcsány leghűségesebb szolgálójaként érdemesek a figyelmünkre? És egyáltalán: hova lett a handabandázó hevület, a proli gőg, a mindenkit kiosztó fekete bőrkabátos nyomulás? A Jobbik közelgő végórája azonban elsősorban figyelmeztetés. Azt üzeni, hogy a politika nem zsibvásár, ahol minden és mindenki eladó, csupán az árat kell ügyesen megszabni. Aki ugyanis gátlástalanul lefekszik másoknak, valamint semmiben nem hisz, de állandó ócsárlásból épít magának örökjurtát, könnyen ebek harmincadjára jut. Pontosan ez történt a Jobbikkal: végül sorra megfojtották egymást, elhullottak az alapítók, távozott Vona, most pedig Jakabot nyakazzák le egykori bizalmasai. És – leírni is furcsa – felkészül Potocskáné, ha jobban tetszik, élre tör, mert rajta kívül más már nem maradt a kínálatból.”

Kép forrása: Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajjj, de szeretnék egy dokumentumfilmet látni főműsoridőben az olajbűnözők bírósági tárgyalásáról!
Az M1-en.

A belügyminiszter Pintérről van szó?

Mondod egy kisember támogató, szociális elemekkel politizáló pártról.

"A fidesztől jobbra nincs semmi. A fidesztől jobbra a fidesz van."
Ezt nem te írtad? Vagy már a saját szövegedet se érted?

Majd a szemkilövők tárgyalása után. Ami a spontán privatizátorokat követően kerül sorra. Miután visszaadták az államosított javakat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés