Rendbe kell rakni a férfi-nő, apa-anya, és gyermek-szülő viszonyokat

2022. május 28. 19:16

Forgács István
Facebook
A cigány telepen ugyanúgy, mint a Belvárosban.

„Ha több száz, több ezer anya vonakodva, vagy egyáltalán nem engedi láthatásra a következő hetekben a gyermekét, gyermekeit, az a világ legtermészetesebb dolga lesz.

Ha ezt nehezen viselik majd azok az apák, akiknek eddig is sok gondjuk, vagy folyamatosan ki-kifakadó kisebb-nagyobb feszültségük volt a korábbi társsal, az szintén.

És mind a pánik, a megnövekvő aggódás az egyik oldalon, mind pedig az elkeseredett bizonyításvágy, hogy nincs semmi ok a túlzott félelemre a másikon, ezek mind-mind azt mutatják, hogy az elmúlt évtizedekben sokkal mélyebben sérültek a férfi-nő, apa-anya és szülő-gyermek viszonyok, mint azt még csak végiggondolni is mertük.

Férfiként mondom: sokkal többen keserítjük meg a szeretteink életét, mint korábban, és sokkal inkább, mint azt hisszük. Ez egy ragály. Egy fertőzés, ami ellen mindenkinek fel kell lépnie. A cigány telepen ugyanúgy, mint a Belvárosban.

Új és bátor stratégia kell rendbe rakni a férfi-nő, apa-anya, és gyermek-szülő viszonyokat. Azonnal.

Kell hozzá média, új jogszabályok, változó közgondolkodás és az, hogy merjünk végre beszélni róla.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán cca. 2 éve olvastam ezt Tőled először és egy absztrakt falanszternek tűnt.

Az is, egy normális, több generációs értelmiségi középosztály-belinek, de mostanában minden borulni látszik. A családanyák pénzt keresnek, egész napos állásokban. A pedagógusoktól, az iskolától ez telik. Szerintem több telne sokkal kisebb létszámú osztályokkal dolgozva.

A gyámhatóságok szerepét. lehetőségeit, az ott dolgozók kiválasztását, jövedelmeit, ellenőrzését is éppen át lehetne gondolni.

Egy gyermek tragédia is sok, de több van az utóbbi évtizedekben. Mindegyik szép lassan fordult jóvátehetetlenbe. Stratégiát kellene kidolgozni.

Ez a falanszter megoldás a képzéssel, jövedelemmel, ellenőrzéssel és meg nem felelés esetén retorzióval, bár kétségtelenül megoldás, de egy másik világ, mint amiben élünk.

Az iskola-pszichológiai hálózat fejlesztése, kisebb létszámú osztályok felé talán inkább lehetne menni. Tudomásul kell venni a realitást, a gyerekek leginkább az iskolában vannak. Védőnő, védő-bácsi a nagyobbacskák nagy részének is elkelne. Sajnos, mindez pénzkérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés