Orbánék nullát költenek a tehetséges magyar sportolókra, mert úgy nem lehet lopni

2022. május 28. 08:24

Itt van például a sakkozó Rapport Richárd.

2022. május 28. 08:24
null
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Februárban személyesen kértem a magyar kormányt, hogy támogassa Rapport Richárd sakkozót, aki jelezte: anyagi gondjai megnehezítik a további versenyzését. Az EMMI – kimaxolva a válaszadási határidőt – egy semmitmondó válaszban közölte: nincs ilyen szándéka. Ez pont beleillik abba a kormányzati sportkoncepcióba, amely százmilliárdokat költ üres stadionokra, viszont nullát a tehetséges magyar sportolókra, mert ugye abból nem lehet lopni. Lehet, hogy ha Rapport a százhuszonhétezredik magyar focista lenne, akkor kapna a kormánytól támogatást. Sakkvilágbajnokként meg kuncsorogjon csak.

Az év elején a világ élvonalában játszó Rapport jelezte, hogy a sakk nem öröm számára, mivel ahhoz, hogy a pénzdíjakból meg tudjon élni, olyan eredménykényszerben kell játszania, amely ettől az örömtől megfosztja. Ezután fordultam Káslerhez segítségért. Miután Orbánék elhajtottak engem (de leginkább Rapportot), sajnos nem tudok csodálkozni azon, hogy a fiatalember oda fordult, ahol segítséget kap, és úgy döntött: román színekben folytatja a versenyzést. Szégyen.

Nem tudom, hogy Rapport döntése megváltoztatható-e, mindenesetre 1. az egész kormány minimum marhára szégyellje magát, 2. ma újra beadtam egy írásbeli kérdést, immár a nyilván ehhez IS értő Honvédelmi Minisztériumhoz(!) (igen, a sport most ide tartozik, és azok után, hogy az oktatás meg az egészségügy a belügyhöz, nem is döbbenünk meg), hogy kívánnak-e változtatni márciusi álláspontjukon. Egy nemzet várja a kormány válaszát! Most lehet bizonyítani, hogy hol vannak a sportprioritások.”

Fotó: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 09. 16:42
Ez a nő biztos meghibbant, ez mindenhez és annak ellenkezőjéhez is ért, de főleg a gyűlölet a fő profilja. Remélem a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítéli. Boszorkányégetés már tilos!
tevevanegypupu
2022. május 30. 08:19
Hiába a kétharmad..ezek még mindig a parlamentben vannak..ezek olyanok mint a szemétlapát a szépen teritett asztalon..
Vakfolt
2022. május 30. 06:25
Beszédes, hogy ezeknek kizárólag mindig a lopódzáson jár az eszük.
flesh ripper
2022. május 29. 19:15
"Orbánék nullát költenek a tehetséges magyar sportolókra, mert úgy nem lehet lopni" Sötét, mély, bűzös pöcegödör legaljáról bugyborékolnak fel Hiénatimea dögvész-bukéjú hörgései. Hülye, hazug, aljas és még a látszatra sem ad, ez a torz, förtelemronda némber.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik