Orbánék nullát költenek a tehetséges magyar sportolókra, mert úgy nem lehet lopni

2022. május 28. 8:24

Szabó Tímea
Facebook
Itt van például a sakkozó Rapport Richárd.

„Februárban személyesen kértem a magyar kormányt, hogy támogassa Rapport Richárd sakkozót, aki jelezte: anyagi gondjai megnehezítik a további versenyzését. Az EMMI – kimaxolva a válaszadási határidőt – egy semmitmondó válaszban közölte: nincs ilyen szándéka. Ez pont beleillik abba a kormányzati sportkoncepcióba, amely százmilliárdokat költ üres stadionokra, viszont nullát a tehetséges magyar sportolókra, mert ugye abból nem lehet lopni. Lehet, hogy ha Rapport a százhuszonhétezredik magyar focista lenne, akkor kapna a kormánytól támogatást. Sakkvilágbajnokként meg kuncsorogjon csak.

Az év elején a világ élvonalában játszó Rapport jelezte, hogy a sakk nem öröm számára, mivel ahhoz, hogy a pénzdíjakból meg tudjon élni, olyan eredménykényszerben kell játszania, amely ettől az örömtől megfosztja. Ezután fordultam Káslerhez segítségért. Miután Orbánék elhajtottak engem (de leginkább Rapportot), sajnos nem tudok csodálkozni azon, hogy a fiatalember oda fordult, ahol segítséget kap, és úgy döntött: román színekben folytatja a versenyzést. Szégyen.

Nem tudom, hogy Rapport döntése megváltoztatható-e, mindenesetre 1. az egész kormány minimum marhára szégyellje magát, 2. ma újra beadtam egy írásbeli kérdést, immár a nyilván ehhez IS értő Honvédelmi Minisztériumhoz(!) (igen, a sport most ide tartozik, és azok után, hogy az oktatás meg az egészségügy a belügyhöz, nem is döbbenünk meg), hogy kívánnak-e változtatni márciusi álláspontjukon. Egy nemzet várja a kormány válaszát! Most lehet bizonyítani, hogy hol vannak a sportprioritások.”

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyűlölöm ezt a CIA cicát, de most épp igaza van! A Fradi Tokmac megtartásáért kb a tízszeresét fizette ki, mit amennyibe Rapport került volna. És a sakk nagyon jó reklám, a világ legjobb tízébe kerülni azt jelzi, hogy egy ország szellemi potenciálja kimagasló.

Az öttusa nem sport ma már. A sakk az, nem vázizmokkal játsszák...

Mondjuk, ez nekem is nehezemre esik.
Mármint abba belegondolni, hogy pénzért román/bármi legyek.
Kétségtelen, létezhet ilyen ember, de a tette őt, pénzéhségét vagy egyéb frusztrációját mínősíti.

Az amerikai világbajnok Bobby Fischer mennyi pénzt is kapott az adófizetőktől? Kérdezd már meg a munkaadóidtól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés