Szivárványlobbi pedagógussztrájkba csomagolva

2022. május 27. 20:18

Janó-Veilandics Franciska
Vasarnap.hu
Felmondásra buzdít egy budapesti általános iskola pedagógusa. Vajon kinek az érdekeit képviseli?

„Tömeges felmondásra buzdít Simkó Edit, egy budapesti általános iskola pedagógusa, mert véleménye szerint csak ilyen úton lehet változást elérni a tanári szakmát illetően – írja az Index.hu. De vajon Simkó Edit tulajdonképpen kinek az érdekeit képviseli?

Pintér Sándor belügyminiszter az új kormányban az oktatásért is felel, parlamenti meghallgatásán pedig elmondta, hogy a tanároknak nemcsak fizetésemelésre van szükségük, hanem arra is, hogy növekedjen a megbecsültségük. A miniszter elmondása alapján az előbbiben egyértelműen ők tudnak segíteni, utóbbiért pedig a pedagógusoknak maguknak kell tenni.

»Fogjatok össze, és helyezzétek letétbe a felmondásaitokat« – buzdította kollégáit Simkó Edit a miniszter kijelentésével kapcsolatban.

Pintér Sándor nyilatkozatára a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Nagy Erzsébet is szót emelt, véleménye szerint a tanárok eleget tesznek a megbecsülésért és szintén a tömeges felmondásra motiválta a pedagógusokat.

»Azt javasoljuk a kollégáknak, hogy ha már ezt a lépést megteszik, látványosan és egyszerre tegyék« – mondta Nagy Erzsébet.

Simkó Edit egyébként februári polgári engedetlenségéről lett híres, egyetlen pedagógusként tüntetett az intézményükben, elmondása szerint a 2022. február 11-én megjelent 36/2022 (II. 11.) sz. kormányrendelet ellen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete januárban szervezett egy pedagógussztrájkot, az akció egyébként kicsit sem volt politikamentes, hiszen levélben kifejezetten javasolták a résztvevőknek, hogy a tiltakozás alatt viseljék Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kék szalagos jelképét.

Az akciót annak ellenére szervezték meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma többször is felszólította a tanárokat, hogy annak megtartása törvénytelen, mert akkor még nem volt jogerős bírósági döntés róla. (A sztrájkot utólag törvénytelennek nyilvánították.)”

Nyitóképen a Diákok a tanárokért elnevezésű szolidaritási menet résztvevői Budapesten. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
hiszen levélben kifejezetten javasolták a résztvevőknek, hogy a tiltakozás alatt viseljék Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kék szalagos jelképét.
"

Ostobák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés