Szivárványlobbi pedagógussztrájkba csomagolva

2022. május 27. 20:18

Felmondásra buzdít egy budapesti általános iskola pedagógusa. Vajon kinek az érdekeit képviseli?

2022. május 27. 20:18
null
Janó-Veilandics Franciska
Janó-Veilandics Franciska
Vasarnap.hu

„Tömeges felmondásra buzdít Simkó Edit, egy budapesti általános iskola pedagógusa, mert véleménye szerint csak ilyen úton lehet változást elérni a tanári szakmát illetően – írja az Index.hu. De vajon Simkó Edit tulajdonképpen kinek az érdekeit képviseli?

Pintér Sándor belügyminiszter az új kormányban az oktatásért is felel, parlamenti meghallgatásán pedig elmondta, hogy a tanároknak nemcsak fizetésemelésre van szükségük, hanem arra is, hogy növekedjen a megbecsültségük. A miniszter elmondása alapján az előbbiben egyértelműen ők tudnak segíteni, utóbbiért pedig a pedagógusoknak maguknak kell tenni.

»Fogjatok össze, és helyezzétek letétbe a felmondásaitokat« – buzdította kollégáit Simkó Edit a miniszter kijelentésével kapcsolatban.

Pintér Sándor nyilatkozatára a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Nagy Erzsébet is szót emelt, véleménye szerint a tanárok eleget tesznek a megbecsülésért és szintén a tömeges felmondásra motiválta a pedagógusokat.

»Azt javasoljuk a kollégáknak, hogy ha már ezt a lépést megteszik, látványosan és egyszerre tegyék« – mondta Nagy Erzsébet.

Simkó Edit egyébként februári polgári engedetlenségéről lett híres, egyetlen pedagógusként tüntetett az intézményükben, elmondása szerint a 2022. február 11-én megjelent 36/2022 (II. 11.) sz. kormányrendelet ellen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete januárban szervezett egy pedagógussztrájkot, az akció egyébként kicsit sem volt politikamentes, hiszen levélben kifejezetten javasolták a résztvevőknek, hogy a tiltakozás alatt viseljék Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kék szalagos jelképét.

Az akciót annak ellenére szervezték meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma többször is felszólította a tanárokat, hogy annak megtartása törvénytelen, mert akkor még nem volt jogerős bírósági döntés róla. (A sztrájkot utólag törvénytelennek nyilvánították.)”

Nyitóképen a Diákok a tanárokért elnevezésű szolidaritási menet résztvevői Budapesten. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 10. 17:45
Mi ez a hiszti. Tüntethet mindenki, demokrácia van.
MaBaker
2022. május 30. 14:27
A tanári bérek megalázóak. Nincs ezt hova cifrázni. A kormány b@szott hozzákötni minimálbérhez, vagy bármi értelmes juttatási alaphoz. Nyilván azért, hogy majd 4-5-6 évente mindig le lehessen húzni egy bőrt a témáról, hogy "most aztán rendezve lett a tanárok bére". Most úgy érzem ezt kissé elszámították. Véleményem szerint teljesen jogos a sztrájk, nem érdemes ballib módra összemosni a sztorit LMBTQ szarságokkal. A cikkíró szimplán terelni próbál.
nyugalom
2022. május 28. 18:44
Miert nem megy el gyari munkasnak? Ja, ott is kell az esz!
barany
2022. május 28. 18:25
Rossz kezekben van az ország jövője. Tűrhetetlen, hogy a pedagógusok a gender ideológiát tanítják, és a kormány ellen uszítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik