Képeken a texasi lövöldözés utáni pillanatok (galéria)

2022. május 26. 07:05

Tizenöt halálos áldozata van a 18 éves fiú ámokfutásának.

2022. május 26. 07:05
null

Tizennégy diák és egy tanár halt meg abban az iskolai lövöldözésben, amelyet szerdán követett el egy 18 éves fiú a Texas állambeli Uvalde városában. Greg Abbot kormányzó elmondása szerint a feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. Az első hírek szerint a helyszínre érkező rendőrök lőtték le.

A mostani volt Texas állam történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése. A gyilkosságokat követő eseményekről az MTI közölt fotóösszeállítást, íme:

MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

MTI/EPA/Aaron M. Sprecher

MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther

Nyitókép: MTI/EPA/Aaron M. Sprecher

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. május 26. 08:59
Ezt az előző poszttól emelem át: "Legyek Ura járt a fejében - az, hogy vajon ez valóban így történne-e, tényleg erőszakossá, gonosszá válnának a barátok egy ellenőrizetlen mikroközösségben? (....) hat tongai srác egy lakatlan szigetre vetődött, és békében megvoltak egymással (15 hónapon keresztül). (....) A 60-as évekbeli történet főszereplője hat, akkor 13 és 16 év közötti fiú (....) szuperpozitívnak tűnő sztori (....) a polinéz szokások, kultúra is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a fiúk normálisan viselkedtek, Tongán nagyon közösségorientáltan élnek, az egész falu együtt neveli a gyerekeket." https://index.hu/kulfold/2020/05/22/tonga_hajotores_hat_fiatal_sziget_legyek_ura_1966/
annamanna
2022. május 26. 08:50
Az USA az európai országokhoz képest is extrán az egyéni boldogulásra, az individualizmusra helyezi a hangsúlyt. Nincs szociális háló, az emberek nagyon gyakran költöznek, a családi összetartásnak is kisebb a szerepe, a közösségi összetartásnak is, mert mindenki autóval közlekedik, óriási távolságokra, ahol egyedül ül a kocsiban, és csak a tömegmédia ömlik rá, a rádió, a tévé, a filmek, na meg az internet, amit szintén egyedül böngészik otthon. A vallás szerepe is jelentéktelenné vált, a maradék vallási közösségek sem igazi közösségek. A filmekből az erőszak ömlik, a hírekből az erőszak ömlik, az erőszakos a hős stb..... Összességében az USA rendkívül előrehaladt abban a folyamatban, amit társadalmi anómiának lehet nevezni. Ez azt jelenti, hogy az egyén magára marad és az erkölcsi kapaszkodók, a közösségi értékrend is összetörik és semmivé válik. Ami hiányzik, az a közösségben való bizalom - végül is az iskolákban közösségeknek kellene lenniük, de valószínűleg sok gyerek életéből kimarad annak az élménye, hogy az iskolában bármilyen közösségnek is a valós részévé váljon. Ez a covid-járvány miatti hosszú home office csak elmélyítette, de sokat számítanak a társadalom tagjai közti anyagi különbségek is, a családi összetartás hiánya, a családi alapok hiánya, az oktatás rossz színvonala és liberálissá válása, ami kiváltja a diákok tombolását (unalmukban is egymás ellen fordulnak). Ez egy megdöbbentő kísérlet óvodásokkal, mindenkinek ajánlom figyelmébe: https://www.youtube.com/watch?v=satfAW5Ksoc (sajnos a jó minőségű verziót már eltüntették, de rozoga képpel is érdemes megnézni). A liberális nevelésű csoport viselkedése egészen hajmeresztő.
JMoflicheque
2022. május 26. 08:23
Ez nem befolyásolja, hogy az usa-ban továbbra is tomboljon a demokrácia!!
Farkasvölgyi
2022. május 26. 08:21
Az USA jogállam, a demokrácia őshazája, a fékek és ellensúlyok mintaországa, stb.,stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik