Embargó

2022. május 26. 14:39

Több milliárd eurónyi beruházás kellene, hogy Európa átálljon az orosz energiától független módra.

2022. május 26. 14:39
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az egyre inkább kiterjedő és elmélyülő világháború leglátványosabb aktív zónája az orosz–ukrán véres összecsapás, de messze nem ez a legnagyobb veszteségekkel járó frontszakasz. Sőt, ez inkább csak arra szolgál, hogy horrorisztikus spektákulumként elfedje a sokkal nagyobb és mélyebb pusztítást, ami a szankciók és embargók következményeiként teljesedik ki néhány éven belül, és ami Európát olyan mértékben roncsolja szét, ahonnan már csodával határos lenne a visszatérés, ha és amennyiben ez egyáltalán értelmezhető marad még. Érdemes lenne tehát kissé eltöprengeni azon, hogy vajon miért gyorsulhatott így fel Európa rituális öngyilkossága.Az európai keresztény, fehér ember lelki, erkölcsi, szellemi talapzatának megrendülése már régóta tart. Az elmélyülő és most már visszafordíthatatlan népesedési lejtő például fél évszázada jelzi, hogy Európa nem akarja már folytatni létét. A migráció, a klíma és a vírus is már valójában olyan globális háború nyitányát jelentették, melyekkel a nem létező főhatalom azt tesztelte csupán, hogy maradt-e még egyáltalán védekezőképesség a fehér ember kultúrájában. És mivel örömmel tapasztalta, hogy nem, nem maradt, megnyugodva robbanthatta rá Európára a nyílt és véres háborút, hisz ahogy előre látható volt, nemcsak nem tiltakozik, nem védekezik az európai keresztény, fehér ember, hanem összességében inkább még lelkesen segíti is önmaga kivégzését. Ezt elemi szinten is jól jelzi az olajembargó ügye, de valójában az egész szankciós rendszer.

Az elmúlt két hónap egyértelművé tette, hogy Oroszország számára semmiféle kárt nem lehet ilyen módon okozni, mert egyfelől minden energiahordozó, élelmiszer és nyersanyag, amelyeknek importját Európa most azért tagadja meg, hogy ezzel ártson az »orosz agresszornak« azonnal gazdára talál a világ más régióiban, sőt az ebből eredő feszültségből és bizonytalanságból adódóan az emelkedő árak miatt Európa szankciói kifejezetten javítják Oroszország erőforrásegyenlegét. Vagyis az a magyarázó ideológia, hogy Európa azért hoz áldozatot, mert ezzel gyengíti Oroszországot és ebből adódóan erősíti Ukrajnát, vagyis magas szintű erkölcsi tartásról tesz tanúbizonyság, nettó idiotizmus, mert ezzel éppen ellenkező hatást ér el. Ráadásul a történet igazán lényeges része csak ezután következik majd, mert ezzel Európa nem csupán egy egyszeri aktusként tesz tökéletesen értelmetlen bohózatba illő kísérletet arra, hogy erkölcsi emelkedettségként tüntesse fel degenerált önpusztítását.”

Nyitókép: Alexander Galperin / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. május 27. 14:18
Aki odaláncolta az országot a véreskezű kágébéshez,az minimum hazaáruló!
Mandolini
2022. május 27. 08:38
Magyarországnak nem lehet érdeke csak az EU-tól függni, mert zsarolásra használná a kitettségünket!! Gondolkodás nélkül meg is tenné. Nem ismerős a helyzet? Jogállamiság!!!
Kanmacska
2022. május 26. 23:10
Kiváló elemzés, nagyszerű meglátás! Mi, európai emberek is tudjuk ezt, de a progresszív, haladó, zöld, demokrata és faszom tudja milyen álcát viselő neomarxisták megmagyarázzák, hogy ez mégsem így van! A nemlétező háttérhatalom európai ügynökei megmondják, hogy ez a háború a demokráciáért van, ezért a Nyugat életszínvonalát 2/3 résszel kell csökkenteni. Így a bolygónak is kurva jó lesz, nem finganak az állatok, a fehér ember meg pusztuljon ki. Kivéve persze. Hát ja.
lala62
2022. május 26. 21:12
Sajnos teljesen igaza van Laci bácsinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik