A világ legröhejesebb hazugsága: „háborús veszélyhelyzet” Magyarországon

2022. május 26. 11:35

Bartus László
Amerikai Népszava
Csak hamis indokot cseréltek, a lényeg a veszélyhelyzet fenntartása. Veszélyhelyzet eddig sem volt.

„Magyarország lassan az afrikai banánköztársaságok szintjére süllyed, és közröhej tárgya lesz. A népirtó oroszokat támogató »békeharcos« elveszítette stratégiai nyugalmát, és mire az orosz hadsereg visszavonult és feladta az egész Ukrajna elfoglalásának tervét, »háborús veszélyhelyzetet« jelentett be, Mintha Magyarországot bármilyen háborús veszély fenyegetné. Orbán azzal a nevetséges demagóg hazugsággal magyarázta a döntést, hogy ez lehetővé teszi a »kormánynak«, hogy azonnal reagáljon. Vajon mire? És mi akadályozná meg az azonnali reagálást enélkül?

Egész véletlenül a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet megszűnése és a háborús veszélyhelyzet bevezetése éppen egy időre esett, ami azt jelenti, hogy csak hamis indokot cseréltek, a lényeg a veszélyhelyzet fenntartása. Veszélyhelyzet eddig sem volt, most pedig különösen nincs. Veszélyhelyzetre azért van szükség, hogy a »kormány« rendkívüli felhatalmazást kapjon, hogy bármit (is) megtehessen. Most már kizárt, hogy Orbán Viktor nem elmebeteg, mert az ún. »kormány« (vagyis egyszemélyben ő maga) eddig is bármit megtehetett, amit akar. Mi szükség erre?

De Orbánnak ez nem elég. Kell neki a tudat, hogy mindenre fel van hatalmazva. Minden diktátor elmebeteg, egyik sem százas. Orbán mentális leépülése viszont riasztó. Valójában emiatt kellene veszélyhelyzetet hirdetni, hogy egy komplett elmebeteg idióta vezeti az országot. Ez tényleg veszélyhelyzet, ami 12 éve fennáll, viszont az állapota – mint minden diktátornak – súlyosbodik. Ezért a hatalmat a veszélyhelyzetre hivatkozva azonnal el kellene venni tőle, nem pedig az eddigi korlátlan hatalmat még korlátlanabb felhatalmazással megtoldani.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyi talpnyaló hozzászólótól hányingere támad az embernek!

Kedves Tibi!
Elismerésem, hogy van türelmed az itt kommentelő, egyébként tájékozatlan, demagóg, modortalan ellenzékiekre. De a skála teljes szélességében ez tapasztalható. Némi finomság a mi pesti zsidó rádiónknál, a Spirit FM-nél tapasztalható - mégis értelmiségiek vezetik a műsort, s a hallgatóság többsége is a képzettebb réteghez tartozik - , de a lényeg ugyanaz. A rádió mai vendégeinél, magukat szociáldemokratáknak nevező ellenzékieknél sem jelent meg semmi baloldali értékrend - igaz, Szanyi tegnap is megismételte, hogy a parlamenti ellenzéki pártok között nincs valódi baloldali erő -, s már odáig jutottak el, hogy Magyarországnak az ukrán konfliktustól függetlenül is azonnal le kellene válnia az orosz energetikai ellátórendszerről. S persze sorjáznak a kérdések...kinek az érdekeit képviselik az ellenzéki pártok, az ellenzéki média? A magyarokét, vagy másokét? Az utóbbi hetekben sok balatoni barátommal, ismerősömmel beszélgettünk erről. A végén feltettük a kérdést, miért asszociálnak a tömegek az ellenzéki pártelit, az ellenzéki zsidó értelmiség, média kapcsán a hazaárulásra, az idegen érdekek képviseletére, a gyökértelenségre. Konzervatív zsidó értelmiségiként nem tudtam e képletet érdemben cáfolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés