A világ legröhejesebb hazugsága: „háborús veszélyhelyzet” Magyarországon

2022. május 26. 11:35

Csak hamis indokot cseréltek, a lényeg a veszélyhelyzet fenntartása. Veszélyhelyzet eddig sem volt.

2022. május 26. 11:35
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Magyarország lassan az afrikai banánköztársaságok szintjére süllyed, és közröhej tárgya lesz. A népirtó oroszokat támogató »békeharcos« elveszítette stratégiai nyugalmát, és mire az orosz hadsereg visszavonult és feladta az egész Ukrajna elfoglalásának tervét, »háborús veszélyhelyzetet« jelentett be, Mintha Magyarországot bármilyen háborús veszély fenyegetné. Orbán azzal a nevetséges demagóg hazugsággal magyarázta a döntést, hogy ez lehetővé teszi a »kormánynak«, hogy azonnal reagáljon. Vajon mire? És mi akadályozná meg az azonnali reagálást enélkül?

Egész véletlenül a járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet megszűnése és a háborús veszélyhelyzet bevezetése éppen egy időre esett, ami azt jelenti, hogy csak hamis indokot cseréltek, a lényeg a veszélyhelyzet fenntartása. Veszélyhelyzet eddig sem volt, most pedig különösen nincs. Veszélyhelyzetre azért van szükség, hogy a »kormány« rendkívüli felhatalmazást kapjon, hogy bármit (is) megtehessen. Most már kizárt, hogy Orbán Viktor nem elmebeteg, mert az ún. »kormány« (vagyis egyszemélyben ő maga) eddig is bármit megtehetett, amit akar. Mi szükség erre?

De Orbánnak ez nem elég. Kell neki a tudat, hogy mindenre fel van hatalmazva. Minden diktátor elmebeteg, egyik sem százas. Orbán mentális leépülése viszont riasztó. Valójában emiatt kellene veszélyhelyzetet hirdetni, hogy egy komplett elmebeteg idióta vezeti az országot. Ez tényleg veszélyhelyzet, ami 12 éve fennáll, viszont az állapota – mint minden diktátornak – súlyosbodik. Ezért a hatalmat a veszélyhelyzetre hivatkozva azonnal el kellene venni tőle, nem pedig az eddigi korlátlan hatalmat még korlátlanabb felhatalmazással megtoldani.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. május 27. 10:36
A világ legsötétebb palija.
formaegy
2022. május 27. 09:41
A vészhelyzet nem azt jelenti, hogy jelen fennáll a vészhelyzet, hanem ha valami történik, a kormány azonnal, időveszteség nélkül tudjon intézkedni. No de ezt ez a barom is tudja, csak kell mindig egy konc amin rágódni, vergődni tudnak. Csodálkoznak, hogy ekkora buktát kaptak a pofájukba. Gyalázatos hazug hazaáruló mocskos nyomorék kutyák.
lendvaiildiko
2022. május 27. 09:10
Istennek Hála, nálunk Orbán Viktor nem szundikál...
NewHorizon
2022. május 27. 08:40
You are a complete idiot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik