Véres kobalt jöhet?

2022. május 25. 17:28

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Elfogadhatatlan az olyan nyersanyagbeszerzés, amely összefüggésbe hozható emberéletek kioltásával.

»Elég a véres olajból! Békét, megújulókat!« – vetítette a Greenpeace a Képviselői Irodaházra öles betűkkel és megfelelő mennyiségű energia felhasználásával, mondván, az eleve klímagyilkos olaj embargójának blokkolásával Orbán Viktor »szégyent hoz minden magyarra«.

Oké. Fogadjuk el, hogy a Greenpeace akkor lenne boldog, ha nulla mennyiségű fosszilis energiahordozó és zéró atomenergia felhasználásával, az anyaföldből organikusan kisarjadó szélturbinák és naperőművek, valamint fényevő traktorok segítségével működtetnénk 2022-es mindennapjainkat. Továbbá nyugtázzuk, hogy morálisan elfogadhatatlan minden olyan nyersanyag vagy árucikk beszerzése, amely akár csak áttételesen is összefüggésbe hozható emberéletek kioltásával. Tiszta sor.

Kérdés, láthatjuk-e valahol esetleg az »Elég a véres avokádóból!« feliratot is.

Mégiscsak egy eleve kevéssé környezetbarát csemegéről van szó, amelyről – az olajjal ellentétben – bármely pillanatban különösebb megrázkódtatás nélkül le tudna mondani bármely európai nemzetgazdaság. Az pedig évek óta köztudott tény, hogy kereskedelméhez egészen konkrétan vér tapad: Mexikóban akkora biznisz az avokádóexport, hogy drogkartellek egész sora terjesztette ki tevékenységét az erőszakos földfoglalásra és az erdőirtásra. Emberrablások, brutális gyilkosságok, területek elaknásítása, ilyesmik –fényfestős Greenpeace-akcióknak azonban nyoma nincs.

Aktuálisan a szervezet angliai honlapján egy főzőbanános-kókusztejes étel köreteként virít egy avokádó, gusztusosan felszeletelve; még receptet is kapunk hozzá (a valamirevaló klímavédő ismérve, hogy nem vesz a szájába olyan főételt, amelynek legalább három összetevőjét nem a világ másik feléből kellett beszállítani).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szemforgatók, mint mindig. Az olajellenes biznicből élnek, erre kapnak pénzt a globalistáktól. A többi nem érdekes.

Miért nem a palagáz ellen szólalnak fel? A kitermelése és európába szállítása nagyon környezetszennyező!
Ja, az a gazdié!

Nagyon feltűnő, hogy mindenki Európát akarja kinyírni -brusszel segítségével!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés