The New York Times Magyarországról: így kell zsarnoki rendszert építeni!

2022. május 25. 9:02
Az amerikai lap szerint a hatalomban maradás érdekében Orbán Viktor a saját szabályai szerint játszott, törvények százait változtatta meg.

A Budapesten tartott CPAC vendégeként Orbán Viktor a liberális baloldal legyőzésére oktatta a hallgatóságot – olvasható a New York Times keddi cikkében. A lap szerint a magyar miniszterelnököt az Egyesült Államokban

a globális kultúrharc katonájaként, a keresztény civilizáció, etnikai tisztaság és hagyományos nemi szerepek védelmezőjeként illetve a „haladárság” ellenségeként ismerik.

Orbán megszüntette az összes féket és ellensúlyt

Azt írják: a hatalomban maradás érdekében, Orbán Viktor a saját szabályai szerint játszott, törvények százait, köztük az alaptörvényt is megváltoztatta. A kormányt nem támogató vállalkozások nem kaptak engedélyt a működésre, az ellenzéki városok finanszírozását elvágta, hogy azok gyengének és tehetetlennek tűnjenek. Apránként megszüntette az összes féket és ellensúlyt, ezzel egy igazi zsarnoki rendszert kiépítve magának – olvasható a cikkben. 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jár a pofájuk. '56-ban azt üzenték, hogy nem tehetnek semmit, mert akkor világháború lesz.

A cseléd te vagy. Egy jellemtelen senki, aki abból él, hogy elárulja nemzetét. A nyugatiak beléd rúgnak, bugris vagy a szemükben, de te továbbra is nyalod a talpukat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés