Lövöldözés Texasban: Tizennégy diák és egy tanár meghalt

2022. május 25. 6:07
Úgy tűnik, a támadó is meghalt. Ez volt Texas állam történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése.

Legalább 14 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden délután – jelentette az amerikai sajtó Texas kormányzójától származó információkra hivatkozva. Greg Abbot kormányzó elmondása szerint a feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. Az első hírek szerint a helyszínre érkező rendőrök lőtték le. A kormányzó beszámolója szerint

a feltételezett elkövetőnél „kézi fegyver és puska” is lehetett,

amikor tüzet nyitott a San Antonio városától 85 mérföldre nyugatra található uvaldei Robb Általános Iskolában.    

„Rettenetes, érthetetlen módon megölt 14 diákot és egy tanárt. Ramos, a lövöldöző is meghalt, úgy gondolják, hogy egy kiérkező tiszt lőtte le” – fogalmazott a kormányzó. A republikánus politikus beszámolója szerint két tisztet is meglőttek, de – mint fogalmazott – ők várhatóan életben maradnak.

A mostani volt Texas állam történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése,

amely négy évvel azután történt, hogy egy fegyveres 10 embert megölt a houstoni Santa Fe középiskolában. A San Antonio-i Egyetemi Kórház a Twitteren közölte, hogy két sérültet szállítottak hozzájuk az uvaldei iskolából, egy gyermeket és egy felnőttet. Mint írták: mindkét sérült – egy 66 éves nő és egy 10 éves lány – állapota válságos. Az Uvalde Memorial Hospital korábban azt közölte, hogy 13 gyermeket szállítottak az intézménybe.    

Hírügynökségi információk szerint

a feltételezett elkövető a helyi közösség lakója volt.

Uvalde rendőrfőnöke, Pete Arredondo egy sajtótájékoztatón azt mondta: a fegyveres egyedül követte el tettét. A sérültek számát egyelőre nem határozták meg pontosan, de Arredondo szerint „több sérült is van”. A Robb Általános Iskolában alig 600 diák tanul, és a rendőrfőnök elmondása szerint második, harmadik és negyedik osztályos tanulók voltak az intézményben.    

A Fehér Ház szóvivője, Karine Jean-Pierre elmondta, hogy Joe Biden amerikai elnököt az Air Force One, azaz az elnöki különgép fedélzetén tájékoztatták az iskolai lövöldözésről, ugyanis Biden ötnapos ázsiai útjáról most tér vissza az Egyesült Államokba. A texasi lövöldözés alig több mint egy héttel azután történt, hogy egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalo városában, és megölt 10 embert.

(MTI)

Kép forrása: YouTube

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"ha nem találnak értelmes célt az erejének és erkölcsi gátlások nélkül nevelődött,"

Texas mindig tele volt fegyverekkel a múltban is. Ami talán a múlthoz képest jelentősen változott az tálán az, hogy az embereknél jelentős mértékben csökkent a vallásosság.

Locomotive, szerintem nézz utána az adataidnak. Fogadás biztos vagyok benne, hogy a tömeglövöldözések nagyobbik részét fekete elkövetők jegyzik az USA-ban.

Valójában 19 halott diák és két tanár- szerintem így már jobb az arány...

Egyszerűbb a helyzet. Rossz ruházata és szegénysége miatt piszkálták.

Tudod mi az igazán jó arány? Az USA-ban mostanában évente megölnek 22-23 ezer embert, a százezer lakosra vetített emberölési ráta harmadik világbeli: öt felett! Ez nálunk talán 0,78.
A jó arányra térnék. A lőfegyverrel elkövetett öngyilkosságok majdnem megegyeznek a gyilkossági adatokkal- no ezek szinte 100%-ban eltalálták a célpontot...

Igen, de az iskolai lövöldözések mind számban, mind áldozatok terén töredékét teszik ki a fekete bandák tűzpárbajainak. De a média az előbbit jóval nagyobb problémaként tálalják.
Amerikában évente megölnek, hála a BLM-nek, olyan 21-22 ezer embert. Ezzel az emberölési rátájuk olyan 6-7 szerese a miénknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés