Matthew McConaughey a texasi lövöldözésről: Ez egy járvány, amit megfékezhetünk

2022. május 25. 8:11
Az Oscar-díjas színész Uvalde városában született, ahol a mészárlás történt.

Ahogy megírtuk, a texasi Uvalde városában iskolai lövöldözés történt, amelynek halálos áldozatai voltak: a legújabb adatok szerint 19 gyerek és 2 felnőtt halt meg. A feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. A 24.hu most arról ír, hogy Matthew McConaughey is reagált az esetre, két okból: egyrészt Uvalde városában született, másrészt

a színész fontolgatta korábban, hogy elindult Texas kormányzói székéért,

ezért felelősnek érzi magát, hogy megszólaljon ezekben az ügyekben.

Instagram-oldalán ezt írja:

„Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszan és mélyen nézzen a tükörbe, megkérdezve magától, mit értékelünk igazán? Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni. Milyen áldozatot hozhatunk egyénileg, hogy holnap egészségesebb, biztonságos nemzetet teremtsünk?

Nincs többé kifogáskeresés, ezek a tragikus esetek nem fogadhatók el status quo-ként.

Amerikaiként, texasiként, anyaként, apaként itt az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket a szükségletekhez képest” – utalt a fegyverbirtoklással kapcsolatos jogok újraértelmezésére, írja a 24.hu. A színész szerint közös nevezőre kell jutni az ügyben, ugyanis már a gyerekeiket fenyegeti ez a probléma, teszik hozzá.„Ez egy olyan járvány, amit megfékezhetünk. Bárhol állsz ebben a kérdésben, cselekedni kell, hogy egy szülő se tapasztalhassa meg, milyen átélni egy ilyen esetet.”

A 24.hu emlékeztetett: a színész 2018-ban már beszélt a fegyvertartás reformjáról: mint akkor mondta, sok barátja van, aki imádja a fegyvereket, ő is sok vadászaton részt vett gyerekkorában. Ugyanakkor őt például megtanították arra, írják, hogyan lehet helyesen birtokolni egy fegyvert: „Valami változásnak történnie kell. Kompromisszumokat kell találni”.

Kép forrása: Chrisopher Raphael / AFP

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A régi 'szép' időkben a kocsmákba mentek lövöldözni, ott legalább visszalőttek, nem úgy mint az iskolákban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés