Der Spiegel: Orbán Viktor továbbra is rendeletekkel kormányoz

2022. május 25. 9:36
A magyar kormányfő indoklása szerint kabinetjének szüksége van a szükségállapot alatti mozgástérre – hangsúlyozta a német lap.

A német lap arra hívta fel cikkében a figyelmet, hogy röviddel a járvány miatt elrendelt szükségállapot lejárata előtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök megtalálta a módját annak, hogy továbbra is rendeletekkel kormányozzon.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, új szükségállapot-kategóriát hoztak létre kedden a parlamentben, amely szerint a kormány mostantól szükségállapotot is kihirdethet, ha egy szomszédos országot fegyveres konfliktus, háború vagy humanitárius katasztrófa sújt.

Orbán indoklása szerint kabinetjének szüksége van a szükségállapot alatti mozgástérre, hogy gyorsan tudjon reagálni a háború okozta kihívásokra – hangsúlyozza a Der Spiegel.

„A szükségállapot célja, hogy megvédje az országot az Ukrajnával szembeni orosz agressziós háború gazdasági hatásaitól”

– idézte a lap a magyar kormányfőt. Majd hozzátették, a most kihirdetett veszélyhelyzet lehetővé teszi a magyar miniszterelnök számára, hogy rendeletekkel függessze fel a hatályos törvényeket és kényszerítő intézkedéseket hozzon.

Nyitóképen Orbán Viktor, magyar miniszterelnök. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te ingyen vagy ennyire hülye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés