Toborzó

2022. május 24. 10:53

Az utóbbi években rendkívüli mértékben megugrott a magyarok idegenellenessége.

2022. május 24. 10:53
null
Varga Dóra
Népszava

„Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját! Ki ne emlékezne az országot pár éve ellepő, az akkori Orbán-kormány migrációellenes kampányát felvezető plakátokra? A Közel-Keletről vagy Afrikából érkező bevándorlók ugyan már akkor sem Magyarországon akartak letelepedni és dolgozni, mint ahogyan most a háború elől menekülő ukránok sem.

A plakátok azonban – minthogy ékes magyar nyelven íródtak – nem is nekik szóltak, hanem a magyar néplélek legendás, mindenféle másságtól való irtózását (lásd piréz-ellenesség) igyekeztek meglovagolni. A sikerhez nem férhet kétség: kutatások sora mutatta be, hogy az utóbbi években rendkívüli mértékben megugrott a magyarok idegenellenessége.

Ebbe a jól megalapozott társadalmi közegbe hozna most be nyakló nélkül, munkaerő-kölcsönzőkön keresztül távol-keleti – indonéz, vietnámi, mongol, fülöp-szigeteki – vendégmunkásokat a kormány. Ők valóban nem veszik majd el a magyarok munkáját. Hiszen olyan munkát – annyi pénzért és olyan körülmények között – végeztetnek velük, amit nemhogy a magyar dolgozók, de már az ukrán vagy szerb vendégmunkások sem hajlandók elvállalni.”

Nyitókép: Youtube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. május 25. 09:25
Hat, igen. Markans kulonbseg, hogy valakit behivok a hazamba, vagy az engedelyem nelkul, hivatlanul be akar oda jonni.
csjanos
2022. május 25. 09:24
Dóra....a vendégmunkás szerződéssel jön és amikor vége,megy haza...mint ahogy mi is haza jöttünk innen onnan...DE AZ ILLEGÁLISAN BEJÖVŐ bunkókat- ilyenek miatt mint te- nem lehet kilökni....pfuj
Vidėken újrakezdő
2022. május 25. 07:04
"Az utóbbi években rendkívüli mértékben megugrott a magyarok idegenellenessége." Lótüdőt! Csak többet beszélünk róla.
Lolka-Bolka
2022. május 24. 21:47
Honnan a fszbol szoptad ezt te liberalnaci kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik