A magyaroknak nem újabb veszélyhelyzetre, hanem biztonságra és nyugalomra van szükségük

2022. május 24. 20:31

Fekete-Győr András
Facebook
A kormány dolga nem a veszélyhelyzet fenntartása, hanem annak megszüntetése.

„Miniszterelnök Úr!

A magyaroknak nem újabb veszélyhelyzetre, hanem biztonságra és nyugalomra van szükségük. Biztonságban szeretnék tudni a megtakarításaikat, a hitelkamataikat, az életszínvonalukat, amiért keményen megdolgoztak. A kormányának a folyamatos veszélyhelyzetek fenntartása helyett ezen kellene dolgoznia.

Önök azt szeretnék, ha félnénk. Ha gyomorideggel vinnénk a gyereket reggel az iskolába, arra gondolva, hogy az oroszok elzárhatják a gázt, és hazaérve már áram sem lesz a lakásban. Ha félve bontanánk ki a banktól kapott borítékot, hogy mennyivel emelkedett a törlesztő. Ha félve böngésznénk az akciós újságot, hogy vajon mennyit drágult a paradicsom múlt hét óta.

Ha pedig Ön is azt szeretné, hogy a magyar emberek ne féljenek, akkor ne azon dolgozzon, hogy milyen ürüggyel tud újabb és újabb veszélyhelyzeteket kihirdetni. Hanem azon, hogy hogyan tudja a magyar emberek biztonságát, megélhetését és jólétét garantálni.

A kormány dolga nem a veszélyhelyzet fenntartása, hanem annak megszüntetése.

Munka pedig van bőven, mert a gazdasági válság és Putyin háborúja sajnos már érezteti a hatását. A kormánynak meg kell fékeznie az áremelkedést, helyre kell állítania a teljesen felborult állami költségvetést, segítséget kell nyújtania a gazdasági válság áldozatainak, a bajba jutott kisvállalkozásoknak, és mihamarabb el kell kezdenie az ország függetlenítését az orosz gáztól.

Ezek az ország előtt álló valódi feladatok, melyek közül egyikhez sincs szükség a veszélyhelyzet fenntartására és a rendeleti kormányzásra.

Amire viszont nagy szükség van mindezekhez, az a lassan egy éve elzárt EU-s pénzcsapok újranyitása. Ezért arr kérjük a kormányt, hogy a megszorítások, a magyar kisvállalkozások sanyargatása, a helyi önkormányzatok kisemmizése  és a veszélyhelyzet helyett kezdjen végre azon dolgozni, hogy mihamarabb hazahozza a Magyarországot megillető EU-s támogatásokat és azokat költse a magyar emberekre: korszerű kórházakra, fejlett iskolákra és biztos megélhetésre.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár. Ugyanis a veszélyhelyzeti jogrendszer pont a nagyobb biztonságot szolgálja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés