Nemi erőszakkal vádolják Macron egyik új miniszterét

2022. május 23. 19:40

Damien Abad állítja, fizikailag lehetetlen, hogy elkövessen ilyen bűncselekményt, hiszen mind a négy végtagját érintő, veleszületett ízületi rendellenességgel él. Ennek ellenére a baloldal követeli a politikus menesztését.

2022. május 23. 19:40
null

Nemi erőszakkal vádolja két nő is Emmanuel Macron francia elnök új kormányának egyik új miniszterét, az eddig a konzervatív Köztársaságiak színeiben politizáló Damien Abadot, aki azt állítja, hogy testi fogyatékossága miatt fizikailag sem lenne képes elkövetni a bűncselekményt.

Abadot pénteken nevezte ki Macron szolidaritási és fogyatékossággal élők ügyeiért felelős miniszternek. A Mediapart francia hírportál két nővel készített interjút közölt a múlt hét végén, ebben mindketten azt állítják, hogy Abad 2010-ben és 2011-ben megerőszakolta őket. Abad és a Mediapart is arról számolt be, hogy az egyik nő feljelentést is tett 2017-ben, de a rendőrség lezárta az ügyet.

A miniszter visszautasítja a vádakat

Abad tagadja, hogy bármi törvénysértőt tett volna, és azt mondja, fizikailag lehetetlen, hogy elkövessen ilyen bűncselekményt. Damien Abad mind a négy végtagját érintő, veleszületett ízületi rendellenességgel él.

A politikus úgy nyilatkozott, hogy a vádak miatt kénytelen világossá tenni, hogy

partnere segítsége nélkül egyáltalán nem képes nemi együttlétre,

és amit az egyik nő állít, hogy bedrogozta, elcipelte valahova, ahol levetkőztette és megerőszakolta, az egyszerűen elképzelhetetlen és megalázó.

A baloldal követeli Abad menesztését

Elisabeth Borne, Macron új kormányának miniszterelnöke úgy reagált, hogy nem tudott a nemi erőszakkal kapcsolatos vádakról, amikor Abad miniszter lett, de a kormány tagjai sem állnak a törvények felett, és nem maradhatnak büntetlenek, ha az igazságszolgáltatás elmarasztalja őket.

A baloldali ellenzék felszólította Macront, hogy menessze a megvádolt minisztert. „Szerintem nem az a kérdés, hogy le kell-e mondania, hanem az, hogy el kell-e távolítani őt, megelőző intézkedésként. A nőknek azt kell látniuk, hogy számít a szavuk” – mondta a zöldpárti Sandrine Rousseau az RTL rádiónak.

(MTI)

Nyitókép: Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. május 24. 09:28
Javallanék egy Johny Depp mintás ellenpert. A szart is kiperelni a két hazug luvnyából.
Parm
2022. május 24. 07:07
Addig kergette a nappaliban, amig utol nem érte a nőt. Aztán egyik kezével lefogta az áldozat mindkét karját, a másikkal lehúzta a saját és a nő ruhájának cipzárait, lehúzta a nadrágokat, a lábával szétfeszitette a nő combjait... Hm. Ez annyira nem életszerű... Persze, tényleg bedrogozhatta a csajt, akkor volt ideje a bénázásra is... Mindez 10 évvel ezelőtt.
pepita
2022. május 24. 06:52
" veleszületett ízületi rendellenességgel él" de hiszen amivel az erőszakot elkövette abban nincs ízület .
Akitlosz
2022. május 24. 00:41
Ránézésre ártatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik