Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre

2022. május 23. 12:53

Bojár Gábor
Hírklikk
Szándékosan züllesztik le az oktatást. Ez bűn a nemzet ellen. Interjú.

Magyarországon azonban az idén országosan összesen 22-en jelentkeztek fizika, és 25-en kémia szakos tanári képzésre. Mennyire riasztó ez?

– Ennek van egy borzasztóan egyszerű oka, iszonyatosan lezüllesztették a pedagógusi pályát, eltűnt a vonzereje. A tanárok rendkívül alulfizetettek, miközben borzasztóan túlterheltek, most még a közalkalmazotti státuszt is elveszik tőlük. Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése. Nem arról van szó, hogy nincs rá pénz, vagy olyanokat nevez ki, akik nem értenek hozzá, hanem tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét. Azért, hogy a tehetségek ne menjenek el pedagógusnak.

Miért?

– Nagyon egyszerű oka van. Ha megnézzük a választási demográfiát, akkor pontosan látszik a korreláció: kik szavaztak az ellenzékre, és kik a kormánypártra. Ahogy megyünk lefelé a képzettségi szinten, egyértelmű a kormánypárti szavazók növekvő aránya. Ahogy pedig megyünk fölfelé, egyre csökken, és nő az ellenzéki szavazók aránya. Ez évek óta látszik, és ezt fölismerve egyértelmű, hogy a választás megnyerésének fő stratégiája a Fidesz részéről az oktatás tudatos lezüllesztése. Mert minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni. Ez egy teljesen világos tendencia, úgyhogy szándékosan züllesztik le az oktatást. Ez olyan bűn a nemzet ellen, amit elképzelni sem lehet, hiszen egy lezüllesztett oktatás visszaépítése 100 év.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bojár elvtársnak küldeném: hello, komcsi!

Ti meg hiába tudtok olvasni, vagy nem értitek, amit olvastok, vagy csak szar könyveket olvastok, mert az állítólagos szellemi fölényetek a közélet porondján ritka szánalmasan szokott manifesztálódni.

Ne büszkélkedj Gábor, ilyen eredménnyel nincs mire.

Elolvastam. Fostos ballib propagandaszöveg.

Ez viszont ütött, idézet a cikk végéből:

"
- Ön szerint mit lehetne tenni azért, hogy a gyerekekben fölélesszék az érdeklődést e tárgyak iránt?

- Fogalmam sincs. Kormányt kellene váltani.
"

Küldetéstudatos, fogalmatlan, beképzelt és nagyképű fasz ez a Bojár.

Végül is Bojár statisztika pozitív askenázi elme. Szívesen fogadnék vele arról, vajon a szavazati jogukkal élő diplomások hány százaléka voksolt a Fideszre és mennyi az ellenzékre? Az én tippem 60-40%...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés