Balliberális alkotmányjogász: Márki-Zay Péternek csöndben kellene kicsit lenni

2022. május 21. 20:34
„Márki-Zay előre szaladt, és kapkod” Szentpéteri Nagy Richárd szerint.

Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogászt és politikai elemzőt a Hírklikk kérdezte Márki-Zay Péterrel, egészen pontosan az ő pártalapításával kapcsolatban. Mint a politológus fogalmaz, Márki-Zaynak tudnia kellene, hogy a választás utáni szakasz más, mint az azt megelőző, „most nem kell annyit ugrálni, de ő láthatóan nehezen áll le, miközben az embereknek kicsit elegünk van abból a politikusból, aki korábban a csapból is folyt”.

MZP-nek csöndben kellene kicsit lenni, esetleg Hódmezővásárhelyre koncentrálni”

– mondta Szentpéteri, hozzátéve: „az pedig biztos, hogy egyelőre túlzás a pártalapítása, mert hiába nem annyira rossz ötlet magának egy jobbközép néppártnak az alapítása, de semmiképpen nem a nyár elején, most vissza kellene húzódnia és csendben felkészülni”.

A politológus szerint mielőtt bejelentette volna az új párt megalapítását, Márki-Zaynak ki kellett volna kérnie az MMM tagjainak, de minimum az elnökségének a véleményét, már csak azért is, mert május végén lesz közgyűlése a mozgalomnak, ott felvezethette volna ezt a témát. 

Márki-Zay előre szaladt, és kapkod”

– szögezte le Szentpéteri, aki szerint ebből a nézőpontból hiba az is, hogy Márki-Zay nem vette fel képviselői mandátumát, mert – mint Szentpéteri fogalmazott – „azon a bázison kellett volna elindulnia, Hódmezővásárhelyről ez sokkal nehezebb ügy”.

 Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szentpéteri elemzései általában erősen elfogultak, de ez találó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés