Bili

2022. május 21. 22:29

Németh Péter
Népszava
Kiborult a bili, mondanám, ha valójában nem lettünk volna tisztában mindennel.

„Kiborult a bili, mondanám, ha valójában nem lettünk volna tisztában mindennel. Illetve: ha mindennel nem is, de a fő irányokkal, vagy inkább irány-nélküliséggel igen. Vagyis tudtuk, hogy vannak bajok, tudtuk, hogy nem szerelmespárok építgetik a közös jövőjüket – jövőnket –, ennek ellenére, bizakodtunk. Vagy ahogy Orbán Viktor mondta hétfőn a parlamentben: azért vagyunk még mindig az Unió tagjai, mert követjük az álmainkat. Reménykedünk – mármint Orbán –, hogy egyszer jobb lesz.

Mi meg, a jelenlegi rezsimet kevésbé kedvelők tábora azt álmodtuk, hogy Magyarországnak jobb lesz, ha a rezsim megbukik, és valami új jön helyette. Egy igazságosabb, kevésbé korrupt, nem pusztán egy személyre építő, szociálisan érzékenyebb, az oligarchákat háttérbe szorító rendszer. Még április 3-án, este hét órakor is azt gondoltuk, van keresnivalója az ellenzéknek. Ha nem is bukik meg Orbán, a végén rászorul, hogy partnernek tekintsen mindenkit ebben az országban.

Hát nem így lett. Nem vagyunk partnerek, és ezért még tennie sem kellett a győztesnek semmit, elég volt hagynia, hogy a helyére törők szép fokozatosan (ki)nyírják egymást és magukat. Nem kellett hozzá a korábbi manipulációkat sem bevetni, páholyból lehet(ett) nézni, hogy mi történik »odalent«. Bő másfél hónap telt el a választások óta, és bár április 4-én még mindenki arra esküdött, hogy noha váratlan volt a nagyarányú vereség, de együtt kell maradni, azóta a nagy-nagy fogadkozásnak nyoma sincs, mindenki járja a maga útját, gondosan ügyelve arra, hogy rálépjen a másik nyakára.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elsőre csak néhány "csodafegyveretek" jut eszembe,

- a MINDENT alulmúló O1G, amivel szemben NEM volt soraitokban normális ember, akinek föltűnt volna, h. EZ szegénységi bizonyítvány,
-Jakab legalább ennyire alulmúlhatatlan fenyegetése a végre az országnak gazdasági fellendülést eredményező kormányzást felmutató doktorminiszterelnök úr számára, börtönévei idejére, várható választási győzelmetek esetén. Ez utóbbit a Parlamentben, TV által közvetítve.
-egyáltalában, a parlamenti "szerepléstek",
-vezetőitek, a Ripacs-Populisszima házaspár, családi hátterükkel, a két kormányzati ciklusuk alatti állami vagyonvesztéssel, hazugságokkal, 2006 minősíthetetlen őszével, a Demszky-féle korrupt, leépített fővárossal,
-soha, egy jó szavatok nem volt az Orbán kormányok valóban sikeres lépéseire, amiknek ELSŐSORBAN köszönhetik a 4. kétharmados újraválasztásukat.

Remélhetőleg azt fogjátok kapni, amit megérdemeltek. Egyedüli reményetek, h. Európa majd kívülről megsegít benneteket.

Sírtok, de az élet sok területét, "kultúra", oktatás, a nem reál egyetemi képzéssel bezárólag, még mindig ti uraljátok.

Véletlenül belerúgott a bilibe és a tartalom a lábára ömlött.
Vállalom:erről én tehetek:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés