És te miért akarsz gyereket? Mert a szomszéd Katinak is van, és olyan aranyosak?

2022. május 21. 13:09

Szentesi Éva
WMN
Ezek helyett inkább azt a kérdést kellene feltenni (elsősorban persze magunknak): „Miért akarok gyereket?”

„A múltkor részt vettem egy kerekasztal-beszélgetésen, amelynek ez volt a fő témája: »Szültél ma már?« A beszélgetőpartnereimmel arra jutottunk, hogy hibásan használják azt a felvetést is, amikor neked szegezik a kérdés(eke)t: »Mikor lesz már gyereked?«, »Mikor jön a következő?« Ezek helyett inkább azt a kérdést kellene feltenni (elsősorban persze magunknak): »Miért akarok gyereket?« »És te miért akarsz gyereket?« 

Tisztában vagyok vele, hogy hátrányból indulok ebben a témában, mivel soha nem fogom megtudni, milyen, ha gyerekem van. Nem fogom magam reprodukálni (egészségi okokból nem is tudnám), ha pedig megkérdeznétek róla, hogy ezt istenigazából bánom-e, vagy akarok, akarunk-e örökbe fogadni, akkor az a válaszom, hogy nem bánom, és nem akarok. Nem tudom, hogy az erre a kérdésre adott válaszok még formálódnak-e bennem idővel, vagy már így marad, most csak azt tudom mondani, amit ebben a pillanatban érzek a témával kapcsolatban. 

És akkor egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy képes vagyok-e szülni, vagy sem.” 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...akkor az a válaszom, hogy nem bánom, és nem akarok."

Nem a lófaszt nem bánod, különben nem pörögnél ezen a témán, meg a betegségeden állandóan. Kurvára szerettél volna, nem lehet, ezért most haragszol a világra, és másokat is le akarsz húzni a saját nyomorúságod szintjére. Beteg a lelked.

Életünk fenntartása végül is gyerekeinktől függ. A nyugdíjazás körülményeivel nyomatékosítani kell, hogy a felnevelt saját gyerekeinkre számíthassunk leginkább.

Az eredeti cikk sokkal durvább:
"Nem szeretnék gyereket, mert bár a gyerekek nagyon aranyosak, de nem akarom kitenni magam annak a nyűgnek, amivel a gyereknevelés jár. Egész egyszerűen nem érzem magam erre alkalmasnak.
Nincs kedvem pelenkázni, megtanítani járni, beszélni, nem akarok elkölteni egy vagyont az etetésére, az iskoláztatására, nincs is igazán időm vele foglalkozni, mert sok más dolog érdekel a világban, például utazgatni akarok, a munkámmal szeretnék foglalkozni, és magamra akarom elkölteni a pénzem.”

Szerintem valami nagyon el lett rontva ennek az embernek a nevelése kapcsán. Nem tanították meg neki, hogy ő csak egy csapatjátékos, a váltófutás során a botot tovább kell adnia, hiszen ha nem teszi, akkor a csapata veszít. Nem, ő azt hiszi, ő és az ő kis élete a legfontosabb a világon- generációk százai, bezárulva szüleivel, csak azon szorgoskodtak, sok kényelmetlenséget vállalva, hogy Szentesi Évike gyerektelenül élvezze az életét, kimaxolva az összes élvezetet. Hogyan jutottunk idáig?

Ne vitatkozz ezzel a féleszűvel. Már így is telebaszta szeméttel az egész témát. A végén még belinkeli az egész Bibliát, meg az egész Instagramot is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés