Mint macskát a gangra

2022. május 21. 14:26

Pilhál György
Magyar Nemzet
Azóta, hogy Fekete-Győr András tök­ utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott.

„Azóta, hogy a momentumos Fekete-Győr András 3,39 százalékkal tök­ utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott. Ezt látszik erősíteni a közösségi oldalára föltett minapi szózata is. »A Magyarország előtt álló feladatok megoldására Orbán Viktor új kormánya nem alkalmas« – tájékoztat a szűk emberke, majd tételesen leszólva a minisztereket arra jut, hogy az ország vezetői semmit sem értettek meg az elmúlt két évből. »Nem vagyok a pártpolitika ellensége – írja –, de nekem úgy tűnik, hogy a hatalomkoncentráció és a hatalommegosztás volt a kormány kialakításának szervezőelve, ahelyett, hogy Magyarország érdeke lett volna.«

»Orbán Viktor új kormánya nem alkalmas«, ítélkezik a 3,39 százalékos ifjú azok után, hogy a miniszterelnök immár az ötödik kabinetjét állította fel – a legutóbbi négyet kétharmados választói felhatalmazás után. Hősünktől sosem álltak távol az orvosért kiáltó szózatok, ellenkezőleg, munkásságát kifejezetten erre építi. Ahogyan egy impulzív kommentelő megjegyzi: »Nem az a baj, hogy Fegyőr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz.« Ide illeszkedik a nem régi hír, miszerint pár hónapja bizonyos V. Péter budapesti lakos egy köztéri sajtótájékoztatón nemes egyszerűséggel felpofozta a Momentum vezérkarát, közte a lemondását éppen bejelentő pártelnököt.

Még egy jó hír. Frakcióvezető úr hiába ült be a parlamentbe, továbbra is vádlott a 2018-as Kossuth téri randalírozás ügyében; ismeretes, a sudár atléta füstbombát hajított a rendőrökre. Ha elmarasztalja a bíróság, mint macskát nagydolgozni, úgy penderítik ki a Házból.”

Nyitóképünkön Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A franciák nem így látják. Ö egy nagyon hasznos idi... egyetemi tanár.

Pilhál újságíró és az újságírók nem gyűjtenek százalékokat, Fekete Győr pedig politikus, akinek ennyi százalék jutott. De szerinted hány százalékos Németh Péter, vagy mondjuk, Tóta W. András, összevetve azzal, amikor az ötödik kormányát megalakító Orbánt kritizálják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés