Kövér azt üzeni, ő mindent meg mer csinálni

2022. május 20. 18:17

Törvénytelenül, a demokrácia alapelveit is lábbal tiporva akadályoz képviselői jogaim gyakorlásában.

2022. május 20. 18:17
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Kövér házelnök úr persze önmagát cáfolja, hiszen ha tényleg nem érdekelné a dolog, akkor nem akadályozna minden erejével, törvénytelenül és a demokrácia alapelveit is lábbal tiporva képviselői jogaim gyakorlásában. De ezt teszi. Nyilván nem nekem üzen ezzel, hanem a többi ellenzéki képviselőnek: látjátok, így jártatok volna, ha nem viselkedtek szépen és nem jöttök el az alakuló ülésre. És azt is üzeni: ő mindent meg mer csinálni, jobban teszi az ellenzék, ha hallgat rá! Minden nap, amikor nem enged felesküdni, csak méginkább megerősít abban, hogy igazam volt, amikor nem mentem el az elcsalt választást szentesítő alakuló ülésre.

Vannak persze, akik szeretik ezt félremagyarázni, a kedvükért újra elmondom: egy képviselő dönthet úgy, hogy tiltakozásul nem él valamilyen jogával. De ha ebben a hatalom akadályozza önkényesen, azt diktatúrának hívják.

Én azt ígértem: az alakuló ülésre nem megyek el, tiltakozásul a tisztességtelen, nem demokratikus választások miatt. Utána leteszem az esküt, de a képviselői mandátumomat nem arra fogom használni, hogy Kövér akarata szerint eljátsszam, hogy itt még valódi parlamenti demokrácia van. Extra fizetéssel járó díszpozíciót nem fogok vállalni és látszatvitákban nem fogok részt venni, interpellálja sem fogok, mert fölösleges.

De természetesen - ahogy eddig is - keményen fogok dolgozni a tolvaj rendszer leleplezéséért, dokumentálásáért és a demokratikus választások kikényszerítéséért, a propaganda megállításáért. Akkor is, ha Kövér úrnak ez nem tetszik. Természetesen tudtam, mivel jár, ha nem megyek be, ennek a kockázatát vállalva maradtak távol!”

(Fotó: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2022. május 22. 21:02
"Törvénytelenül, a demokrácia alapelveit is lábbal tiporva akadályoz képviselői jogaim gyakorlásában." Nem csak jogaid vannak, a kötelességeid nem hiányoznak?
Jaja
2022. május 22. 17:05
,,igazam volt, amikor nem mentem el az elcsalt választást szentesítő alakuló ülésre.” Akkor most miért erőlködsz, te büdös bunkó szarházi? Nem hiányzol a Parlamentből!
sarzal
2022. május 22. 16:24
valaki azért szólhatna neki, hogy most országgyűlési képviselőválasztás volt....nem utcai táblamutogató bohócokat választottak egy országgyűlési képviselőnek meg a parlament a munkahelye, anarchista lehet saját zsebből is
barany
2022. május 22. 16:10
Az eskütétel önmagában nem jogosítja a képviselőt a tiszteletdíjra. Ha csak utazgat az országban, ahogy ma teszi, az nem elég. A képviselőnek körzetét (ahol megválasztották) kell képviselnie. És köteles az országgyűlés munkájában személyesen, és rendszeresen részt venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik